Törölt nick Creative Commons License 2021.12.29 0 1 212361

"Hát azért nincs mindenben igazad."

hogymi? :D Gyakorlatilag mindent megcáfoltál amit írtam, szóval kb szerinted semmiben nincs igazam. 

"A gyári kés élezhető, nem kell eldobni egyből és ráadásul síkköszörüléssel!"

Nem én találtam ki hogy eldobható, a Metabo írja rá hogy "Disposable". Lásd itt.  A magyar Metabo oldalon is "egyszer használatosnak" írják. Nem az én fejemből pattant ki az elnevezés :-) Amúgy ha rendesen elolvasod, írtam hogy fenhető, de legyen: felőlem köszörülhető is - egy ideig. A gyári késekről beszélünk, a gyári éklécekkel párosítva.  Ilyenről amit itt mutat az úr:

https://youtu.be/24YIXAZ6t6s?t=585

Neked milyet adtak gyárilag? Ha mást, akkor te igen szerencsés vagy hogy egy ékléccel oldod meg a befogatást, és akkor nem szóltam. De fotózd már le légyszi a gyári éklécet meg a késeket is, a képen a befogott kés az már a vastag, élezhető változat.

Na ezt a kést síkköszörüld ki légyszi, amikor kap egy 1-2 mm mély csorbulást, szög vagy egyéb miatt. Nem fogod tudni, a kés és az ékléc kialakításából adódóan, hiszen a kés FIX pozícióban van az ékléchez képest, alig emelkedik ki az él belőle. Hiába emeled a hernyókkal oldalt az élécet (!), egy idő után már nem tudsz vele gyalulni ha "elköszörülted" a hasznos részt. Kicsorbult a kés, megfordítod (mert ugye "kétélű" a gyári kés), használod, néha megfened (legyen: köszörülöd), aztán eldobod, mert már nem lesz mit köszörülni.

"A másik késhez nem kell másik ékléc!"

Most már egyre kíváncsibb vagyok neked gyárilag milyen éklécet adtak.  Évekkel ezelőtt itt a fórumon négyen összefogtunk, Metabo HC 260 (illetve volt tán Electra Beckum tulaj is köztük) tulajok és rendeltünk ilyen késeket:

https://www.ebay.co.uk/itm/162976780200?epid=1060924486&hash=item25f22c4fa8:g:dgkAAOSwzMhbojC4

ÉS hozzávaló (!) éklécet is külön, mert hidd el, hogy ezt a kést nem fogod be gyári ékléccel, az 1000%. De ez fordítva is igaz, mert a másik éklécen meg nics kialakítva az a két kis prücök, ami a kés pontos pozícionálásához kell (!)

Mind a négyen hülyék lennénk? :)

Egyébként pedig:

https://www.metabo.com/hu/hu/tartozek/fureszeles/tovabbi-tartozekok-felig-helyhez-koetoett-helyhez-koetoett-fureszekhez/kesroegzito-lec-szerelogarnituraja-hc-260-0911030845.html

Idézem:

• Egyszer használatos váltólapkás gyalukésről HSS vagy keményfém gyalukésre történő átszerelésnél nélkülözhetetlen

Ne haragudj, de úgy az egész reakciódat nem értem. Nem tudom miért nem derült ki számodra, hogy én dicsértem a posztodat meg a hirdetésedet, te meg elkezdesz beállításokról költői kérdéseket feltenni, amit én meg sem említettem, így kétségbe sem vontam hogy te be tudsz állítani egy gyalukést.

"Egyébként, tegyél ajánlatot ha érdekes, elviheted,"

Mostanra már gondolom kiderült, hogy nem hasból írtam amit írtam, hanem saját tapasztalatból, mert már van Metabo HC 260-om :) Így én nem teszek ajánlatot, de más sztem fog.

Előzmény: Kovi74 (212359)