Patmore Creative Commons License 2000.01.04 0 0 961
Ugyan, kedves Rocky!
Végre érdemi megjegyzés, te meg kocsmába küldöd szegény ElPocoLoco-t, szégyeld magad! :)

Kedves ElPocoLoco!
Megjegyzésed figyelemreméltó. Több feloldás kínálkozik.
1. A fejletlen társadalmakban (feudalizmusban vagy kasztrendszerben) valóban nehezen értelmezhető az "egyenlőség", mely társadalmak organikus hasonlattal bonyolultabb szerves képződményekkel, pl gerincesekkel analógok, ezért ezeket joggal nevezhetjük elmaradottnak, kezdetlegesnek és igazságtalannak. Az általunk megcélzott társadalmi modellnek, melyben az egyedek egyenlősége megvalósul - és így kiteljesedik a szabadság, egyenlőség, testvériség - szintén létezik biologiai analogiája, hiszen ismerünk ilyen szerves objektumokat, mint pl a moszattelep vagy a zúzmó... Izé, ezt inkább ne feszegessük.
2. Észre kell vennünk azonban, hogy az "egyenlőség" jelen viszonyok között sem valósul meg maradéktalanul, hiszen pl. bármennyire is szeretném, nem fogadhatom az elefántcsontparti elnököt, nem szavazhatok a törvényekről, stb.... Persze jelenleg van beleszólásom abba, h a fennálló struktúra felettem lévő egyedei kik legyenek (választás), de ettől még maga a struktúra létezik.
Ebben az esetben viszont felmerül a kérdés, hogy a Magyar Királyság - ahol is a király egyrészt a kezdetektől fogva választással kerül pozícióba, másrész visszahívható - vajon a gyakorlatban milyen korlátozást jelent a Magyar Köztársasághoz képest? p.

Előzmény: ElPocoLoco (956)