Szia Tkn!
Igen, épp ma volt időm írni az orosz és japán nemzeti bajnokságokról, tettem be linkeket is, meg leírtam a programot magyar idő szerint. https://blackbladesfsblog.blogspot.com/2021/12/nemzeti-bajnoksagok-japan-es-orosz.html.
Ha esetleg lesz új, jó link akkor megpróbálni nem elfelejteni és ide is betenni majd.
Sajnos így, hogy Kostornaia csuklója eltörött, ami miatt heteket kénytelen kihagyni az edzésből, biztos, hogy nem lesz ott az olimpián. Eddig sem volt sok esélye rá, de így pláne. Végtelenül sajnálom. Őt is és Rika Kihirát is. Mindketten a legnagyobb tehetségek közé tartoztak az olimpiai ciklus elején (igaz, Kostornaia csak a 2019/20-ban volt első szenior évében, de már a junior éveiben is látszott, hogy fantasztikus kvalitásai vannak) és hova jutottak rövid idő alatt. :(
A jégtáncról: én nem látom a Davis/Smolkin párt olyan szinten jelenleg, hogy első felnőtt évükben Bukinékhoz közelítő pontokat kapjanak, se az elemeik nehézségében, kivitelezésben, összhangban, karakterben. Diana pl. Morozovhoz képest kevésbé karakteres valaki és ez meglátszik a jégen is. Olyan pontokat kaptak az elmúlt hónapokban, mintha ők lennének a következő Torvill/Dean vagy Virtue/Moir, ami nagyon erősen túlzás. Zagorsiék betegségekkel küzdöttek, a tavaly szintén Davidék előtt végző Shevchenko/Eremenko nem indulnak, tehát nagyon érdekes lesz a 3. helyért folytatott harc a nemzetin. Bukinék pár hete Morozovval is készülnek, érzik hogy kell valami frissítés, mert amúgy bajban lehetnek ők is.
Jó szurkolást kívánok mindenkinek, és mindenekelőtt Boldog Karácsonyt! :)