- Dezsőke! Szerinted azért szálltam fel és ülök a HÉV-en, hogy te lefotózhass?
- Nem vagyok Dezső. Pláne nem Dezsőke! Egyébként meg, ez közterület. És különben sem téged fotóztalak, hanem a hátteredet, csak te belelógtál.
- Akkor miért nem kerültél vagy kértél meg, hogy álljak fel; vonszoljam már odább a seggem, ugyanis te pillanatfelvételt akarsz készíteni az elsuhanó susnyásról, én meg pont útban vagyok? Lacika! Te ennyire hülye vagy?
- Nem vagyok se Lacika, se hülye. De oké, majd kiretusállak. Megnyugodtál?
- Na, az egy érdekes fotó lesz. És ad egy: mivel is pótlod ki a vadiúj kebleimet és azt magában foglaló keretet; ad kettő: hányszorosára akarod nagyítani a kivágott részletet?
- Te beteg vagy!
- És még beteg is vagyok? Te meg a doktorom? Na figyelj oborzi! Most vagy itt, a szemem láttára kukázod a rólam készített fotót, vagy segítségért kiáltok… de ahogy így elnézem a mama kedvencét, gond nélkül veszem el tőled a játékszeredet.
- Agyhalott! Hát csak amíg a megállóba értél, de még itt, a kocsiban is, egy sor videó és kép készült rólad! Mit rángatod itt magad? Nem vagy te Julia Roberts!
- De hát tényleg! Kinek is kellene lennem ahhoz, hogy te akkor és ott fotózhass engem, amikor csak akarsz.
- Ezt nem értem...
- Na végre! Ez volt az első őszinte mondatod. Na figyelj Pistike! Te nem rendelkezel szabadon se velem, sem azzal a felvétellel, amin látható vagyok. Tudod, érted, hogy miért nem?
- Rosszul gondolod! Én, és más is annyi felvételt készíthet a HÉV-en, amennyit csak akar. A te döntésed, hogy itt vagy.
- Nem volt könnyű, de csak célba értünk. Tudod mi még az én döntésem? Megengedem-e neked, hogy ott készíthess fotót rólam, ahol én is és te is, egy időben, egymástól függetlenül lehetünk jelen. Láthatóan elkalandoztál. Tovább egyszerűsítsem?
- Akkor is, jogom van fotót készíteni a HÉV-en.
- Nekem pedig tudod mihez van jogom? Hogy ezt ne engedjem meg neked. És találd ki te szánalom, hogy miért nem kell kérnem senki beleegyezését ahhoz, hogy senki ne fotózhasson le a beleegyezésem nélkül. Tudod miért nem? Mert akkor bárki, bármikor, bármilyen fabrikált indokkal rendelkezhetne velem. Na add ide szépen a kis kedvencedet, hadd töröljem a felvételt.