Carina_S Creative Commons License 2021.12.19 0 3 686656

Szent László és Könyves Kálmán törvényeit rájuk, ez ellenük az egyetlen hatásos visszatartó erő!!!

 

Szent László törvényei: >> "Aki egy tyúk értékénél többet lop, annak első alkalommal orra levágattassék, második alkalommal fél egyik karja levágattassék, harmadik alkalommal pedig már kivégeztessék!"

Könyves Kálmán törvényei: >> "Mivel a tolvajlás elleni törvények használtak, valamennyit enyhíthetek e törvényeken, és nem végezetek már ki senkit sem érte, és nem vágatom le a karját vagy az orrát a tettesnek. De akit tolvajláson fogunk, annak viszont fülébe forró ólmot öntsetek!" -- Na mármost nem tudom hogy a fülbe forró ólom öntése nem rosszabb-e még a halálnál is, de,... Kálmán királyunk mindenesetre már "enyhített" eme nagyon szigorú törvényeken... .. !

 

Az elkövetőknek elegendő lenne a Kálmán-féle "enyhébb" törvényváltozat is; az elkövetéstől való visszarettentő hatása annak is garantáltan meglenne...; ha még nem éppen sokkalta jobban, mint László törvényeinek!!!

Csak nem kellene a migránsokkal szemben finomkodni meg "européerkedni"..., hanem a törvényeket arra kellene használni, amire feltalálták a törvénykezést: a társadalmi rendünk vezetőinek, többi tagjainak, rendjének, biztonságának igen hatékony védelmezése érdekében!!