rezső Creative Commons License 2000.01.03 0 0 646
Hát igen. Mi sem jellemzőbb, hogy mi érdekelte a TV 3 -at az egészből. Az, amivel le lehet járatni a dolgot. Ebben utolérhetelenül mester a hazai uralkodó sajtó.

Műsorvezető: órákig ezrek álltak teljes bizonytalanságban a Parlament előtt, mindannyian a Szent Koronát szerették volna látni. Az Országház azonban ma zárva tartott. Hivatalosan. A tömeg azonban akkorára nőtt, hogy a Parlament mégiscsak megnyitotta kapuit. Holnaptól egyébként félóránként indulnak a látogató csoportok.
Tudósító: Ki teljes nyugalommal, ki pedig teljesen türelmetlenül állt sorba órákon át. Főleg azok jöttek, akik tegnap nem jutottak be. A Parlament előtt ma nem volt tilos várakozni, de sokáig nem lehetett tudni, hogy végül kiket is engednek be. A 2000. év első napján több mint 10 ezer ember akarta megnézni a Koronát és a hozzá tartozó ékszereket. De a kíváncsiskodóknak csupán alig több mint a fele láthatta. Az Országházat ugyanis az előzetes tervek szerint éjszaka bezárták, és úgy volt, hogy már csak holnap nyitják ki újra. Emberek ezrei azonban még ma be akartak jutni.
Nő1: Magyarországnak a jelképe, úgyhogy szerintem azt tiszteletben kell tartani. Azt mondja, hogy a Korona az a királynak, a hatalomnak a szimbóluma, és azt mondja Isten: az Istent szeressétek, de a királyt tiszteljétek.
Tudósító: A szervezők katonás rendben, de végül mindenkit beengedtek. Egy ember átlagosan két órát töltött a Parlament előtt, úgy, hogy közben a keze, lába átfázott.
Nő2: Nagyon, nagyon fázunk.
Nő3: Fázik a lábam.
Tudósító: Egyesek körhintát játszottak, mások fociztak, így múlatták a várakozási időt. De mindenki, aki bejutott azt mondta: megérte itt fagyoskodni.
Férfi: Akivel ahogy itt beszélgettem, a társaimmal, és itt az emberekkel, mindenkinek az a véleménye, hogy egy méltó választ adunk ezzel az SZDSZ-es csoportnak és az MSZP-s csoportnak.
Tudósító: A Koronát holnap ismét bárki megnézheti a Parlamentben. A szervezők abban bíznak, hogy a várakozási időt a jövőben egyre kevesebb ember veszi majd zokon.