BZoltan Creative Commons License 2021.12.17 0 0 93275

Csobánc-hegy - János von Beőthy Pince Glamour (Chenin Blanc) - 2015

Nem mondom, hogy a fajtajelleget kerestem, mert szerintem bőven öt alatt van a seninblanok száma amiket valaha ittam :) és ebből egy az a von Beőthy megoldása volt.

Maximálisan érett illat, annyira, hogy billeg az enyhény sherry vonal és a gombás avar között. Volt a társaságban akinek ez már nem fért bele. Én bírom ezt a öregbútoros, gombás illatot. De megértem, ha valaki szerint ez már öreg. Nem kérdés, hogy kislánynak nem mondanám én sem. Hogy hat évesen ez elfogadható-e az nehéz kérdés. Az én tapasztalatom az, hogy a 2015-ös évjárat nem egy hosszútávfutó a tanú hegyeinken.

Az íze penge, pont kellemesen alacsony szesz, délceg a kortyot meghatározó és friss savak. Moderált gyümölcsösség, abból is inkább a kandírozott, aszalt gyümölcs. Téli bor... pedig nyáron boltoltam a Jánoshsal :)

 

A Jánosht nagyon bírom, elképesztően jó sztorijai vannak a 60-as évek Magyarországáról, az új gzadasági mechanizmusról aminek ő először a kegyeltje majd később az áldozata is lett. Hatalmas és nagyon szórakoztató figura... aki a Balaton északi partján jár annak szerintem a Jánosh terasza kötelező pont.