Soha-NÍVÓT Creative Commons License 2021.12.17 -1 0 2154

A NÍVÓ biztonsági ajtót nem ajánlom senkinek sem!
Nem az ajtó műszaki paramétereivel van baj, hanem az emberi tényezővel.
Az ajtó egyébként egy jó középkategóriás biztonsági ajtó lenne, de a gyártásban és a beépítésben részt vevő emberek hozzáállása a minőségi munkához bizony kifogásolható.
Elmesélem az én történetemet.
A héten, Luca napján beépítettek nekem egy biztonsági ajtót oldalvilágítós panellal, 600 ezer Ft feletti árban. Addig nem is volt baj, amíg az ajtólapot fel nem rakták, és az ajtót megpróbálták kilincsre zárni. Nem sikerült, pedig erőteljesen próbálta jobb belátásra bírni az ajtót a szerelő. Mindenféle ék alkalmazásával próbálta beljebb hajlítani az ajtószárnyat, sikertelenül. Nem maradt más hátra, a zárnyelvek ellenoldali fogadására szolgáló „perselyeket” szedte le a rögzítő szegecsek kifúrásával. A szükséges mennyiséget leköszörülte a keretből, majd az új helyen szegecsekkel rögzítette a perselyeket. Az ajtó most már bezáródott. A javukra legyen írva, hogy a beavatkozásnak nem maradt zavaró, látható nyoma csak annyi, hogy a perselyek egészen szélre kerültek.

A tanulság az, hogy ennél a cégnél nincs minőségbiztosítás, minőség-ellenőrzés, az elkészült ajtókat senki nem ellenőrzi, hogy egyáltalán becsukhatók-e.

Sajnos a történet itt nem ér véget. Történt ugyanis, hogy ilyen előzmények után egy árva fillér borravalót sem adtam a szerelőknek, akik ezt zokon véve távozóban okoztak egy kis kárt a társasházban. (Egyébként szándékomban volt adni, mivel elég magasra kellett felcipelni ezt a nehéz ajtót, és szerettem volna díjazni a fáradozásukat.) A társasházi folyosót a lépcsőháztól egy tűzbiztos fém ajtó választja el, aminek a belső oldalára egy rétegelt lemez van felragasztva. A rétegelt lemez egyik alsó sarka már kezdett elválni az ajtótól, de még kezdeti stádiumban volt a folyamat. A „derék” mesteremberek távozóban ezt a lemezt az ajtó feléig feltépték.
Innen is üzemen: EZ ALJASSÁG!!!
A NÍVÓ-nak nem írtam meg a történetet, mert feleslegesnek éreztem a reklamálást. Széllel szemben nem pisilünk, a mi kutyánk kölyke az más stb. stb., de okulásul közreadom a történetemet.