Carina_S Creative Commons License 2021.12.17 0 0 686566

"Amiben nem - az Pomber asztaltárssal egyetemben az -, hogy a Nato és az USA egy orosz -lengyel fegyveres konfliktusba beszállna!

 

Ahogyan találtak kibúvót arra , hogy a lengyelek - győztes antant szövetséges - két oldali lerohanását, felosztását szavakon túl semmivel nem próbálták akadályozni, úgy egy ilyen incidens esetén, gondolom jogállamisági hiányosságok miatt kizárnák a NATO-ból , aztán az Eu-ból, előbb a lengyeleket, aztán minket! :)"

 

 

Lengyelország Antant-kori felosztása a II. Világháború idejére esett, amely azonban Lengyelország számára nem a felosztott állapot megtartásával, hanem a területi egységének az elfogadhatóan jó kompromisszumos helyreállításával(!!!) ért véget!  Ez cáfolata annak, hogy Lengyelországot cserben hagyták volna! <--------- (A háború elején a hitleri lerohanáskor valóban ez történt, de ezt a hibát az Antanthatalmak a lengyel területi egység helyreállításával teljesen kijavították!!!)

 

A másik érv pedig az, hogy a NATO az nem az Antant, ők valóban azonnal összefognak bármelyik bajbajutott szövetséges társukért! Őmögöttük ott áll az USA és ott áll Kanada is, az USA esetében pedig tudható, hogy csak utalniuk kell arra, hogy nekik Tomahawk rakétáik is vannak, meg más egyéb nagy hatású félelmetes fegyverzeteik is vannak szép számmal, és az ellenséges fél rögtön lecsendesedik -- (ha épeszű!!!) -- , mihelyt ebbe belegondol. (Vannak persze bolondok, mint Kim Dzsong Un Észak-koreában, de ő igen ritka dilis kivétel.) Mindent egybevetve: az USA nem "szarna bele a gatyájába" egy ilyen helyzettől!!!

 

Előzmény: Pomber Béla (686551)

Előzmény: pfalúz_62 (686554)