rocky Creative Commons License 2000.01.02 0 0 585
Speaker,

Ne haragudj, de te még nagyon részeg vagy, ha valami autócsere vízíója lebeg elötted. Az igaz, hogy a kocsiadót a CO2 kibocsájtás (meg a hengerürtartalom) után kell Németországban fizetni, de ez így is van rendjén, mert miért kapjanak a többiek tüdörákot a kétütemü, négy keréken járó környezetszennyezö tragacsoktól. Arról nem is beszélve, hogy aki tehette, az anélkül is olyan gyorsan lecserélte ezeket a roncskocsikat, amilyen gyorsan csak tudta. Nem egy életbiztosítás trabiban vagy Wartburgban az autópálya. De ebben nem volt semmilyen szervezett akció. Hacsak arra nem gondolsz, hogy környezetvédelmi okokból az öreg kocsikat beszámították új kocsi vásárlásakor max. 3000 márka értékig. De ez minden típusra vonatkozott, és a volt NSZK területére is kiterjedö akció volt. A németeknél ezt jelenti pl. a környezetvédelem. Ha tudni akarod, hogy a tipikus német kisember hogy "cserélte" le a trabiját elmondom. Még az elején (amíg a biztosítók nem figyeltek fel a trükkre), casco-t kötött rá. Aztán megkért egy koszóvói albánt vagy boszniai menekültet (esetleg adott neki egy 50-est), hogy vigye már el a fenébe. Aztán bejelentette a biztosítónál, hogy ellopták. Mivel 5000 márka alatt a biztosítók, mint piti ügyet nem vizsgálták, gyorsan kapott az ürge 3-5000 márka készpénzt. Ehhez még hozzátett valamit, s kapott érte egy elviselhetö, sokkal biztonságosabb használt nyugati kocsit. Vagy 95-ig kb. 10 ezer márkáért egy újabb kiadású Skodát.

Rosszak az értesüléseid, Kohl nem pártpénzeket kapott, hanem készpénzes adományokat cégektöl, amit a CDU céljaira fordított. A vizsgálat ugyanis megállapította, hogy Kohl egy pfenniget sem tett el magáncélra. Nyugodj meg, hogy akiröl ilyen ajándékozás (hotelszámla, repülöjegy, stb.) kiderült, az repült (repül) is. És ez így is van jól. Nálunk mi történik ilyen esetben? Semmi. Igazán nagy pénzekröl nincs szó, mert a kontroll igen erös.

Ami az önkormányzatokat illeti, nem hiszem hogy a Fideszhez tartozás és a fiatalság automatikusan a szakképzettséget és hozzáértést vonja maga után. Ismerek elég sok Fideszes kerületi önkormányzatot, de hadd mondjam azt, hogy majdnem a Fideszes "szakemberek" a leggyengébbek. A helyzet rosszabb, mint az MSZMP idején volt. Sok esetben embereket egyszerüen csak azért küldenek el, mert kell a havernak a hely. Hadd ne soroljak itt pl. minisztériumi példákat (gondolj csak az Aradi ügyre, bár ott egy kisgazda fasz volt a fö vétkes). Hiszed nem hiszed, utoljára emberi módon velünk önkormányzati szinten a rendszerváltás elött beszéltek. Azóta a helyzet csak lényegesen romlott ("Pereljen a polgár, s ha nyer, esetleg meggondoljuk, hogy valamit teszünk", "A jogtalan is lehet jogszerü", stb.). Sajnos nem csak Fideszes, hanem SZDSZ-es és MDF-es önkormányzatok és képviselök közül is sokan erre az álláspontra helyezkedtek a rendszerváltás után. Ami meg a lenyúlásokat illeti, az igazi nagy lenyúlások (legtöbbször teljes csendben) pont az ök szférában történtek, elsösorban az ingatlanok területén. Hogy csak egy kapitális maffiózót említsek, itt van mindjárt Kosztolányi Déneske, aki ingatlanügynökként egészíti ki képviselöi apanázsát. Érdekes volt öt hallgatni még a 98-as ök választások elött, ahol egy, a pártszövetséggel foglalkozó csendes kis ülésen egy fél üveg whisky után elkezdett kiabálni, hogy neki nem elég a képviselöi meg bizottsági tagsági pénz, neki még kell egy ök. képviselöi vagy alpolgármesteri lóvé, meg fb tagság, meg fittyfene. Ne féltsd te a Fideszt, lehet tölük tanulni. Nem egy községben lenyúlták majdnem teljesen a lakóteleknek való belterületi telkeket.

Amit Sebesröl itt leírtam, arról írásos bizonyítékaink vannak, s van még egy csomó más is, amiröl még nem is írtam.

Speaker, az embereket tapasztalataim szerint az kevébbé érdekli, hogy ki mit lop, öket az érdekli inkább, miért nem tudják pl. lakásproblémáikat már évtizedek óta megoldani. A Fidesz pl. ezen a területen édeskeveset tett, amit meg most terveznek, az csak a bankoknak egy nagy biznisz, de nem az építkezöknek. Aztán vannak még egyéb helyi lenyúlások is, amit az emberek azért észrevesznek, s megjegyzik maguknak. Hidd el nekem, hogy sok helyütt már az embereknek nagyon elegük van a Fideszböl. Már idéztem itt az öreg, bigottan katolikus, sváb anyósomat, aki tiszta szívböl utálja a komcsikat (még emlékszik a tsz szervezésre, padláslesöprésre, stb.), de ö is azt mondja, hogy legközelebb az MSZP-re fog szavazni, mert ekkora kupleráj azelött azért nem volt.

A korona körüli "müsorral" pedig csak bohócot csináltunk magunkból. Semmi köze a nemzeti egységhez vagy nemzeti érzéshez.

Előzmény: speaker (580)