Tibike75 Creative Commons License 2021.12.16 0 0 118837

Tisztelt Szakértők!

 

Olajnyomás problémával küzdök sajnos és segítséget kérnék. A kezdeti 3 barról 0,5 bar lesz a nyomás pár percet, vagy 1-2 kilométert követően. A jármű adatai: Fiat Brava 1.2, 1999. évi, 60 KW-os, motorkód 182B2000. Az eredeti alkatrész cikkszáma: 46543544.

 

A korábbi hozzászólásokat néztem, így nyilván az olajgomba cserével már végeztünk. Most az olajszivattyú vásárlás kálváriájában vagyok benne. Én jobban gyanakszom a hajtókar stb. csapágy problémára, mert talán ez a legvalószínűbb (282.000 a kmóra állása). A szerelőm szerint akkor viszont nem lenne ilyen szép hangja a motornak. Ez igaz, a csapágyprobléma mindenképpen hanggal is jár? Ez lenne az első kérdésem.

 

A másik pedig az olajszivattyú vásárlása, mivel a kocsiba való bontottat az interneten eddig nem találtam. Amit a szerelőm az unix-tól rendelt, nem lett jó. Most kezembe adta a kérdést...

 

Kb. csak a Fai márkanevű termékek között válogathatok, Magneti Marellit nem találok sehol. A honlapok szerint leginkább az OP 266 számúnak kellene szóba jönnie nálam. Az alvázszám alapján is ezt ajánlották (Kovács Autóház - itt kép nincs feltöltve, de az autoalkatreszonline24-en találtam róla). A problémám az, hogy a képek alapján inkább az OP 267-re hasonlít az enyém, ám ezt a másik motorkódúhoz írják jónak. Már arra is gondoltam, hogy kétévesen vettem az autót és nem is az a motor van benne, amit a forgalmi tartalmaz... Viszont nem mindegy, mert jó pár kilométert kellene utaznom érte és nem mellesleg egy komolyabb összegről is van szó, így az ünnepek előtt. Az eredeti alkatrészt persze viszem majd magammal a boltba összehasonlításképpen, de attól még 130 km távolságról beszélünk oda-vissza, na és persze egy kölcsönautóval. A cikkszám alapján történő kereséseim egyébként nem voltak sikeresek egyáltalán. A válaszokat, javaslatokat előre is köszönöm!

 

Így néz ki az eredeti alkatrészem: