rocky Creative Commons License 2000.01.02 0 0 567
Speaker,

Te tényleg egy ritka nagy seggfej vagy. Németországban nemigen osztogatnak (osztogattak) használt kocsikat, hanem meg kell venni öket a használtautó kereskedöknél, ahol a kereslet és a kínálat alakítja az árakat. Az viszont igaz, hogy aki tehette, lecserélte a trabiját és Wartburgját, s a használt kocsik meglehetösen olcsók.

Ami az SED elitet illeti, nyugodt lehetsz, hogy rendesen tökönrúgtát öket, s a politikai életböl gyakorlatilag eltüntek. A Politbüro tagjait meg ilyen-olyan ürüggyel elítélték (legutoljára éppen Egon Krantz-ot, a lópofájút). Nálunk hány komcsit küldtek a sittre? Ott nemigen lehet ugrálni, mert a Gauck-Behördénél gysorsan kiderül az igazság, s a besúgók lebuktak. A TV-ben sem igen szerepelnek nemhogy a terepet uralnák. A gazdaságban betöltött szerepük is elhanyagolható, mert a Treuhandanstalt más elvek alapján privatizált, mint az ÁPV Rt.

A szokásos politikai pengeváltás létezik, de sárdobálás nemigen. Németországban nemigen lehet közpénzeket büntetlenül lenyúlni, s ezt mindkét oldal tudja. Eszerint is viselkednek. Többek között a hadügyminiszternek sem jár potom pénzért megvásárolható villa, és Schröder sem utaltatott ki az apjának bányát az SPD székház árából. De a CDU sem adja el a székházát, hogy abból a pártvezetést kistafírozza. Ha pedig egy politikus ingatlant vesz, nyugodj meg, hogy legalább özszázan figyelik, hogy valós áron teszi-e. Hogy mi történik a link alakokkal? Egy kis példa. Egy Krause nevü oszit Kohl bevett a kormányába mint közlekedési minisztert. De amint kiderült, hogy nem fizetett tb-t a háztartási alkalmazott után (csak pár márkáról volt szó), még a CDU-ból is úgy kipenderítették, mint a macskát szarni.

A baloldalt Németországban az SPD jelenti, amely jobboldalibb, mint az MDF (a Fidesz-röl nem is beszélve). A szélsöbalos csoportocskákról legfeljebb akkor hallasz, amikor a Bundesgrenzschutz szétveri a höbörgéseiket, vagy a börfejüek megkéselnek egy punkot. A MIÉP-hez hasonló meg a szélsöbalos csoportocskák a Verfassungschutz (elhárítás) számára jelentenek csak témát.

A Fidesz-be 1994 óta igen sok volt SZDSZ-es állt át. Néhány példa. Mi a véleményed Tölgyesi mesterröl, volt SZDSZ elnökröl? Vagy Lenygyel László barátunkról? Talán hallottál már a Kosztolányi Dénes nevü idiótáról? Öt is az SZDSZ indította el a politikai pályáján. Vagy haverjáról, Sebes Gábor volt XII.ker polgármesterröl, akinek kedves papája id. Rajk és Gerö elvtársakkal gyilkolásztak Spanyolországban. De folytathatnám a sort igen hosszan.

Mit szólsz például Stumpf SZT (szigorúan titkos) tiszt elvtárshoz (egyik volt keményvonalas belügyminiszter rokonához), akinek feladata OV "eszmei" nevelése már több, mint egy évtizede? Tudod kik voltak (lehettek) kollégiumi diákvezetök az elözö rendszerben? Én tudom Speaker. A Fidesz magja ugyanabban a szellemben lett nevelve és kiválasztva, mint annak idején a fényes szelek nemzedéke. Ugyanaz a baloldali radikális banda. Ha kicsit józanabban nézed ténykedéseiket, láthatod, hogy ha valakik, akkor igazán a Fideszesek a nagy kedvelöi a pártállami típúsú centralizációnak és redisztribúciónak.

Én nagyon várom a Fidesz "jobbra való törekvését", de csak faszságokat látok. De én is remélek, mert amíg remény van, addig még élünk. A következö választásokról csak annyit, hogy az MSZP legjobb propagandistája maga a Fidesz. Az emberek ugyanis nem hülyék, s látják a nagy lenyúldát meg a bohóckodást, meg a politikai szarvashibákat (lásd a korona ugyet, ahol 74% van az átszállítás ellen).

Előzmény: speaker (561)