Nick Grabowsky Creative Commons License 1999.12.30 0 0 9
>> Tipushiba: Ford Sierra EFI injektor vezérlő teljesen meghülyül alapjáraton. Melyik jeladó >> lehet szar? Esetleg a központi vezérlő?
>> Ha esetleg van ebben egy szaki a címet megköszönném! (Dunakeszin jártam ott ajánlottak >> egy szervizt, elkértek 7500,-FT,-ot és ugyanolyan hibával
>> visszakaptam)

Nekem Opel Kadett 1.8i-vel volt hasonló gondom (időnként az alapjárat fölment, volt, hogy 2500-ig) (és egyre gyakrabban csinálta). Három szervíz három különböző dolgot mondott, volt benne computer-csere is. A megfejtésre végül én jöttem rá: a fojtószelep-potenciométer kontakthibás volt odabent, így a vezérlő nem "tudta", hogy neki most alapjáratot kellene beállítania az üresjárati levegőszabályzóval, hagyta úgy, ahogy épp volt.
Nagyon egyszerű ellenőrizni, hogy ez-e a gondod: le kell húzni a csatlakozót a potméterről. Ekkor (a Kadettnél legalábbis) beállt a normális 850-es alapjárat.
Potméter csere, aztán jó volt minden.
Azóta nem bízok a szakszervízekben. Mellesleg a Szerencs utcai injektor szervízben mondták, hogy computer-csere, a bemérésért megvágtak 5000-rel. Hát ennyi.

Nick

Előzmény: poldi (5)