Mr Spock Creative Commons License 1999.12.29 0 0 485
Kedves Vajk,

Volt valamikor egy olyan ido, amikor az altalunk ma ismertnel es feltetelezettnel joval nagyobb tudassal, tobb ismerettel rendelkezto emberek(?) eltek a bolygonkon. Hova lett a tudasuk es ok maguk hova lettek,

Jo kerdes, nincs nyilvanvalo valasz. A nagy kerdes az az, hogy honnan volt a tudas. Volt egy regi, elpusztult civilizacio? Azert nehez elkepzelni, mert gondolj bele, ha mondjuk most kitorne az atomhaboru, azert nehany ezer ev mulva is sokkal tobb nyomot talalnanak mint mi talaltunk a multbol. Tehat egy mai jellegu civilizacio a multban elegge valoszinutlennek latszik.

Ami valoszinubbnek latszik, az valami foldonkivuli behatas, ami foltszeruen, egyes helyeken megdobta a fejlodest, kepesse tette az ottelo embereket egy ket "csoda" eloallitasara, de eppen azert mert a fejlodes nem "belulrol" tortent, amikor a kulso behatas megszunt, a termeszetes fejlodes altal adott szint lassan visszatert, es a tudas lassan elveszett.

Kedves Duda,

Ha pl. igaz egy vilagmeretu vizozon legendaja (amire a vedaktol a biblian at a del-amerikai mondavilagig szamos utalas van a vilag szinte minden tajan) utan nem sok emlek nyom maradna.

Miert? Minden jol megazott volna, viz alatt lett volna egy ideig, de azert miert nem maradtak volna meg mondjuk New York meretu varosok nyomai? Vagy a milliardnyi cuccbol amit ma hasznalunk, miert ne maradt volna meg nehany, igy vagy ugy vagy amugy? Nehezen tudom elkepzelni, hogy a maihoz hasonlo civilizacio letezett.

Kedves Espada,

Maradt itt bőven,Húsvét szgt.,Cronwall,a piramisok ,a kairói repülő modellek,az indiai mondák(?), Biblia,stb.Ezek jutottak eszembe hirtelen!

Nem eleg. Egy, az egesz foldet behalozo civilizacio sokkal tobb nyomot kellett volna hogy hagyjon.

Gabor