BPalmer Creative Commons License 2021.12.05 0 0 434

Hali!

 

Élménylövészeten jártál már valamelyik egyesületnél? Ha még nem, akkor érdemes kipróbálni. Kis papírozás után az egyesület bármely fegyverével lőhetsz (felügyelet alatt), nincs átfutás, nagykorúként és ekkor már egyesületi tag ként ez lehetséges. Mondjuk ha jól emlékszem, tán ilyenkor egy hetes a tagság, de bármikor ismételhető.
Ha nem csak a fegyver birtoklása, de a használata is tetszik és ezt hosszabb távon is szeretnéd csinálni, akkor a fegyvertartási megszerzése nem lehetetlen, de a fegyverviselési az szerintem esélytelen. Tartásival vásárolhatsz, otthon tarthatod, zárt dobozban szállíthatod, lőtéren használhatod. De közterületen viselni nem.

Az már az egyesülettől függ, hogy mennyire tudnak veled foglalkozni, mikor léphetsz be versenyző ként és mennyit tudnak versenyre vinni. A versenyzéshez már csak sportorvosi alkalmasság és versenyengedély kell, utána már egyesületi fegyverrel versenyezhetsz. Ugyanis a tartási megszerzésének egyik feltétele, hogy aktív sportoló légy. Vagyis versenyekre járj (MDLSZ-nél évente minimum három) és ott értékelhető eredményt érj el. A verseny tipusától függ, hogy mi az értékelhető eredmény, de ezzel kell bizonyítanod, hogy tudod használni a fegyvert. És a tartásid addig tartható meg, amíg aktív versenyző vagy és van értékelhető eredményed, vagyis minősítésed. Tehát fontos, hogy aktívan használd is amid van, ne csak birtokold.

A saját tartásihoz kell majd még rendőrségen tett fegyvervizsga, amit érdemes rövid huzagolt, hosszú huzagolt és sörétes fegyverre is letenni, hogy bármid lehessen később. Kell majd még két pszichológiai vizsgálat egy éven belül, de minimum hat hónap különbséggel és megfelelően kialakított tárolóhely.

Ha a fentiek mind megvannak és nem felejtettem ki semmit, akkor ezekkel és az első fegyver megszerzési szövetségi javaslattal, lehet menni a rendőrségre határozatért, hogy megvehesd. Ekkor ők még lekérnek hivatalból egy erkölcsi bizonyítványt, ellenőrzik a tárolóhelyet és akár ki is adhatják a határozatot, hogy megveheted első fegyvered. Ha az megvan, az kerül be a tartásiba, akkor kapod meg, ha van mit tartani.
Nem egyszerű, de sokaknak sikerült már :-)

Előzmény: Naidyonov7 (433)