BZoltan Creative Commons License 2021.12.04 0 1 92522

"semmi különösebben durva nem volt benne."

 

Szerintem sem. De ez egy olyan kérdés amiben nem az én véleményem a mérvadó.

 

 

 "a kormánymédia és az ellenzéki média egyaránt uniszónóban tolta azt a baromságot, hogy oltani mindenkinek, aki értelemmel rendelkezik, kötelessége, sőt, erkölcsi kötelessége, a többieket (felelőtlen, hulladék emberek) pedig üstöllést meg köll fosztani emberi jogaiktól. "

 

 

Egyrészt az, hogy oltani kellene mindenkinek az mint kiderült nem baromság, hanem kőkeményen a frankó igazság. Arra nem emlékszem, hogy bárki, bárhol azt írta volna, hogy aki nem olt az meg kellene fosztania emberi jogaiktól.

 

Amiben te is tévedsz az egy mostanában meglehetősen bosszantó eszme. Ez az alternatív tények újdonsága. Ez valahol itt intézményesült. Az alt-right politikai mozgalommal jött képbe az a teljesn abszurd elvárás, hogy az 1+1=2 az csak az egyik alternatíva és az 1+1=3 az egy alternatíva ami kiköveteli magának az egyenlő bánásmódot. Lényegében kifli képviseli ezt itt a topikban a leghatározottabban, hogy minden tényszerű dolgot hitkérdésnek akar beállítani.

Az 1+1-nek nincsen alternatívája.. ahogy a gravitációnak sincsen alternatívája és az energiamegmaradás fizikai törvényének sincsen a mi fizikai univerzumunkban alternatívája. Nagyon sok dolognak nincsen alternatívája.

 

De segítek... az oltás nem azért fontos mert az megakadályozza a vírus terjedését hanem azért mert bizonyítottan _LASSÍTJA_ a terjedését és ezáltal csökkenti az egészségügyi ellátórendszerre nehezedő nyomást.

 

Ez az amit amit mindenkinek meg kellene értenie. A covid-19 legnagyobb problémája nem az, hogy megöl, nem az, hogy belehalsz, hanem az, hogy egyszerűen összeroppantja még a legfelkészültebb, leggazdagabb egészségügyi rendszereket is.

 

Tény, úgy értem értelmes, józan ember által vitathatatlan tény, hogy minél magasabb egy közösségben az átoltottság annál kisebb a nyomás az egészségügyön.

Előzmény: Hepci (92515)