Hepci Creative Commons License 2021.12.04 0 0 92515

Láttam azt a hozzászólást, nagyjából emlékszem is rá, de nem tudom, hogy mire gondolsz - semmi különösebben durva nem volt benne.

*

Az Azonnali hozzáállásában a témához én pont az ellenkezőjét, pozitívumot láttam. Nem volt ott vírustagadás, én még oltásszkepticizmusnak is csak részben nevezném: nem csatlakoztak a kánonhoz és ez szerintem jó/érték, amikor a kormánymédia és az ellenzéki média egyaránt uniszónóban tolta azt a baromságot, hogy oltani mindenkinek, aki értelemmel rendelkezik, kötelessége, sőt, erkölcsi kötelessége, a többieket (felelőtlen, hulladék emberek) pedig üstöllést meg köll fosztani emberi jogaiktól. Hát egy nagy, ámbrás faszt!

Írtam már itt egyéb témában, de erre is igaz: amire azt mondják, hogy nincs alternatívája, annak (is) mindig van alternatívája. A pufajkás Gyulának is volt, a talán besúgó Árpibácsinak is volt, a nyurga pápai bolondnak is volt, ennek a töpszli és nagyon lopós felcsúti diktátorfélének is van. És természetesen az oltásnak is van, bármit is mond bárki, vagy a Merkely Béla.

Az oltásnak alternatívája/kiegészítője az értelmes mértékű lezárás/korlátozás/maszkhordás. Ez utóbbi óvhatja meg csak azok életét, akik koruknál vagy pechüknél (genetika) fogva erősen sebezhetőek, vagyis oltva is belehal(ná)nak a betegségbe. Ma már senki nem tagadja, hogy vannak ilyenek.

A másik dolog az, hogy az oltást egyetlen igaz útnak nevezni akkor lehetne, ha az oltottak egyáltalán nem terjesztenék a vírust és logisztikailag megoldható lenne, hogy egyszerre a népesség 90+ százaléka legyen védett. Ez utóbbi csak akkor lenne így, ha nem használtak volna itthon szar vakcinákat (is), valamint az oltás legalább egy évre kiterjedő védettséget adna. Hónapok óta tudható, hogy egyik feltétel sincs meg. Amíg nem létezik normális kormányzati kommunikáció és nincs egyértelmű tudományos igazság sem, felelősségteljes média nem tolhatja teljes erőbedobással a kormányzati eredetű vagy máshonnan származó, oltástálib mantrákat.

Előzmény: BZoltan (92508)