speaker Creative Commons License 1999.12.29 0 0 39
Vitatni kívánom, hogy az előző (Horn-Kuncze) kormány valaha is célul tűzte volna ki az infláció csökkentését. Azt ugyanis ők tudatosan gerejesztették, ez Bokros bokor(bozót)-harcos válasza volt arra, hogy az Alkotmánybíróság megtorpedózta néhány beteg népnyomorító ötletét. Az előző kormány valóban szerette volna kézben tartani az inflációt,
-amíg az elvtársi osztozkodásban számukra hasznos volt: magas értéken,
-amikor már szerettek volna előnyös helyzetükben konszolidálódni: alacsonyabban.
(Csakhogy, ne felejtsük: még tavaly januárban is 15% felett volt. Az infláció a felsőbb régiókban még csak csak mozgatható, de csökkenve egyre nehezebb feladat elérni akár egy százalékot is lefelé.

Szerintem az emberek zsebéből a legtöbb pénzt nem Postabhank-Tocsik-Baja-Olajgate stb. húzta ki, hanem az ezen ügyleteket támogató infláció. Az állam ugyanis fenn akarta tartani a gazdasági egyensúly látszatát, és ehhez a szabadrablások idején csak a az inflációs bevételeik növeléséhez folyamodhattak. No meg a legkényelmesebb módja a társadalaom számukra előnyös átsruktúrálásának is a pénz elértéktelenítése volt, ha, mint tudjuk ők és elvtársaik akkor már a vagyonukat ingatlanban, gazdasági vállakozásokban tartották. Ilyen módon az infláció a pénzmosás egyik eszköze is.
A tényleges munkanélküliség számbavételének nehézségeivel egyetértek, de miért gondolod, hogy csak pont most torzítanak a statisztikák?
Nem vagyok közgazdász, (szerencsére), éppen ezért lehetséges, hogy az én véleményem realistább a "komplex gondolkodású, tárgyi tudású, elemzőkészségű" hivatásosoknál. Az a tapasztalatom ugyanis, hogy az önmagukat ilyen jelzőkkel feldíszítő profik nem elfogulatlanok, és gazdasági itéleteiket sokkal jobban befolyásolják pillantnyi politikai érdekek, mint a kivülálló, munkásságukat elszenvedő szemlélőkét.
A BUX-ról csak annyit, hogy 9000 fölé még sose emelkedett, ez pedig már itt van, ami számotokra Hannibál a kapuk előtt.

Előzmény: Medieval (38)