BZoltan Creative Commons License 2021.12.03 0 0 92449

Vélhetőleg Bott Frici és shiraz szerint ez a bor még nem esett szét. Innentől meg vélemény versus vélemény.

 

Akárhogy is...ezt és ezeket a borokat már évekkel ezelőtt el kellett volna adni és meg kellett volna inni.

 

Az respektálható  vállalkozás, hogy a Terroir Club megpróbálta katalizálni az évjáratos borok piacát. De szerintem ezt konzervatívabb módon kisebb volumenben lett volna érdemes elkezdeni és nem raklapszámra.

 

Hogy hazai pályán maradjak... értem én, hogy a Takács 'Hollóvár' Lajos nagy király volt és én is rajongok a Lajosért. Hatalmas fazon. De akármekkora jó arc mégiscsak 2005 környékén kezdett el rendes borokat csinálni és azért én elhamarkodottnak tartottam volna 5-6 évjárat után bevállalni, hogy akkor az ő borait raklapszámra érleljük. Egyszerűen semmi jel, semmi merit nem mutatott arra, hogy a Hollóvár borok 10+ évig nemhogy fejlődnek, de legalább elálnak-e... és ez nem biztos, hogy a borról szól, hanem ahogy Hepci is szokta mondani, a dugókról nem tudtuk, hogy bírják-e avagy sem. Szerintem a magyar dugódílerek úgy baszták át a termelőket már akkor is mint szart a palánkon.

 

Az évtizedes potenciállal bíró borok készítése nem úgy megy, hogy gyere buci hamm bekaplak, tegnap még egy irodában tologatom a papírokat másnap pedig tíz évig érlelhető borokat csinálok csak úgy. Ezt már a 90-es években is beszopta a magyar fogyasztó... talány, hogy miért hitték el páran később újra.

Előzmény: joskabacsi (92437)