joetata Creative Commons License 2021.11.30 0 0 122169

Tisztelt fórumtársak!

Segítségeteket kérném. A meglévő fűtési rendszeremnél 24-48 órán belül annyira leeseik a rendszerben a nyomás, hogy a kazán nem bír beindulni. Sehol nem látok szivárgást.  Ezért beszereltem egy FERRO tipusú automata kazántöltő szelepet. Úgy gondolom, jól szereltem be, de nem akar működni. A nyomásmérő biztos, hogy jó, a bekötési irány úgyszintén. Azt tudni kell, hogy a webáruházas vásárlásnál a csomag kibontása után valami csörgést hallottam a szelepben. A kimeneti részen volt egy perforált kb 15 mm átmérőjű kis lemez, ami kiesett a szeleptestből. Ezt a kis lemezt a menetbe visszatekertem, amely lemez fokozatosan nyomott egy rugós tengelyt. Fogalmam sem volt mennyire kell behajtanom. Lehet, hogy túlságosan betekertem és a rugó lezárt? Lényeg, hogy a manométer nem méri a nyomáskülönbséget. Készítettem egy vázlatot a rendszer felépítéséről. Csak a fontos szerelvényeket rajzoltam be, de így talán még érthetőbb is. 

Kérem a hozzáértő fórumtársakat, legyenek szívesek válaszolni, mi lehet a hiba, illetve mi a hibás a "rajzon"