aggályos Creative Commons License 1999.12.27 0 0 42
Khm, ez már aggályos

Szabadszálláson is megbetegedett egy kiskatona agyhártyagyulladásban
1999. december 27., hétfő, 11.51

A szabadszállási laktanyában is karantént rendeltek el azután, hogy egy sorkatona gennyes agyhártyagyulladásban megbetegedett. Hamarosan megindul a nyomozás annak felderítésére, hogy milyen kapcsolat van a most kórházba szállított kiskatona és a kalocsai katonák között.

Újabb kiskatona betegedett meg gennyes, fertőző agyhártyagyulladásban hétfőre virradóra. Ezúttal az Alföldi Kiképzközpont szabadszállási alakulatától szállítottak be egy sorkatonát a kecskeméti repülőkórházba.

"A kiskatona változatlanul súlyos, életveszélyes állapotban van" - mondta Wass-Eysen László, a kecskeméti repülőkórház intenzív osztályának vezetője. "Biztató azonban, hogy az állapota hosszú idő óta stagnál, tehát nem romlott."

Faludy Gábor orvos-ezredes, a Magyar Honvédség egészségügyi főcsoportfőnökének helyettese hétfő délelőtt elmondta: Szabadszálláson a megbetegedés észlelése után azonnal karantént rendeltek el.
A szabadszállási és a kalocsai laktanyában folyamatos a fertőtlenítés, megnövelt C-vitamin adagokat kapnak a katonák. Faludy Gábor elmondta, hogy megindul a nyomozás annak felderítésére, hogy milyen kapcsolat van a most kórházba szállított kiskatona és a kalocsai katonák között.

(MTI)