aggályos Creative Commons License 1999.12.26 0 0 31
Khm A kivastagított szövegrésszel kapcsolatban kérdezem, miért csak most ??? Jó két hét után ???

Tegnap az RTLKLUB-on előadta a kibemászkáló parancsnok, hogy az más, neki szabad.

Budapest, 1999. december 26. (MTI) - A kalocsai katonai kiképzőközpontban csütörtökön elrendelt egészségügyi zárlat még legalább 5-10 napig fennmarad - tájékoztatta Hetei Péter, a szárazföldi vezérkar egészségügyi főnöke az MTI-t vasárnap. Hetei Péter elmondta: a mintegy kétezer sorkatonát, tisztet, tiszthelyettest, és polgári alkalmazottat érintő karantén feloldásáról a honvédség járványügyi vezetője és az országos tisztifőorvos dönt majd.
Addig a laktanyában tartózkodó katonákat tilos meglátogatni, ám csomagot kaphatnak a rokonoktól, családtagoktól. December 25-én mintegy 200 ajándékcsomag érkezett az ünnepek alatt a laktanyában lévők számára. Az ott tartózkodók telefonon tarthatják a kapcsolatot a külvilággal, ám a négy bejövő illetve a 3 kimenő vonal igen zsúfolt - hangsúlyozta Hetei Péter.
Az egészségügyi főnök az öt, gennyes agyhártyagyulladásban megbetegedett sorkatona állapotáról elmondta: a László Kórházban kezelt két beteg közül az egyik állapota még súlyos, de stabil, a másik már gyógyult, de még a kórházban tartózkodik. Kiskunhalason ápolják a 23-án beszállított beteget, állapota jó. Két beteget pedig már hazaengedtek az orvosok.
Koraesti jelentések szerint újabb kiskatonát szállítottak vasárnap késő délután kórházba gennyes agyhártyagyulladás gyanújával, ezért szigorító intézkedéseket vezetnek be a kalocsai kiképző központban - tájékoztatta Hetei Péter, a honvédség szárazföldi vezérkarának egészségügyi főnöke az MTI-t. Hetei Péter hozzátette: a bevezetendő teljes egészségügyi zárlat azt jelenti, hogy a laktanyában tartózkodó tisztek sem hagyhatják már el az objektumot, amit az elmúlt napokban még megtehettek.
A szakember elmondta, hogy a hatodik kórházba szállított kiskatona állapota nem annyira súlyos, mint azé a katonatársáé, akit december 23-án vittek az egészségügyi intézménybe. A kezdeti tünetek alapján azonban feltételezhető a gennyes agyhártyagyulladás.
Az új beteget a kora esti órákban szállították át a budapesti Szent László kórház intenzív osztályára, mivel ez az ország legfelkészültebb, fertőző betegségekkel foglalkozó intézménye - hangsúlyozta Hetei Péter."