corvi01 Creative Commons License 2021.11.22 0 1 51602

 A magángépeket, jachtokat és más “játékszereket” kifizetni és fenntartani nagyon nem egyszerű dolog, elképesztő mennyiségű pénz kell hozzá, ám a szennyezésük is hasonlóan magas. A tanulmány kitér arra is, hogy a világ vezetőitől elvárható lenne, hogy a luxusfogyasztást hatalmas mértékben korlátozzák. 

De ez is kevés, hiszen az kellene, hogy a világ leg-gazdagabbjai is felismerjék, életmódjuk milliárdok életét teheti tönkre, vagyis akárcsak az országok, a leggazdagabb 1%-is tekintse magára nézve kötelező érvényűnek a kibocsátás csökkentését, és vagyonával tegyen egy fenntartható létezés megalkotásáért - legalábbis a tanulmányt alapul vevő civil szervezetek ezt szeretnék elérni. 

 

 

No ez az ami soha nem lesz, ui. a luxus elérése motiváció a technikai civilizáció egyre följebb pörgetéséhez és ezt nevezik "fejlődésnek", persze gigaprofitok kíséretében! Mi meg, hogy ezek tovább űzhessék kisded játékaikat, ne gyújtsuk meg még a kis őszi lombhulladékot sem mert qurvára szennyezzük ezzel a környezetet...Szánalom! :(

 

Előzmény: Nobody1 (51600)