BBF Creative Commons License 1999.12.23 0 0 412
Kedves Cactus!

Sajnálom, hogy nem érti meg, hogy 1848-ban a törvény nem tett különbséget Széchenyi és az ő jobbágyai között. Egyenlő jogokkal rendelkeztek. (a vagyoni helyzetük, persze nem volt egyenlő)

Önnek igaza van az adóban. Nekem is. Ön elismeri, hogy az adó jogszabályok a vagyoni helyzet alapján szelektálnak (Ön ezt "aktuális jövedelemnek" nevezi). (természetesen az igazságos közteherviselés nevében!! ;-))))

A lényeg: a Magyar Királyságban sem személyek között tettek különbséget. Régen sem érdekelte az adó hivatalt, hogy kicsoda az, aki adózik. Ma sem, Angliában és Hollandiában sem!! Az arisztokratáknak éppen úgy kell adóznia, mint másnak!!!

Ausztráliában megszavazták a királyságot. Hogy miért, s miért nem, azt nem tudom, de úgy sejtem azért szavazták meg, mert jónak tartották. ;-)))

Kitaszítás: Itt elég nehezet kérdez. Az egész magyar történelmet nem ismertethetem e keretek között. lsd. Werböczy, és mások írásait e dologról (A kítaszítás mellesleg nem a legjobb szó.)

Ön írja: "Jog egyenlőség Európa országaiban: de, alapjábn véve jogegyenlőség van. Nem is ez csavarja az orrom, hanem a születésen alapuló társadalmi egyenlőtlenség. Az pedig létezik, még akkor is, ha már senkit sem érdekel."
Kedves Cactus, Európában sehol semmilyen kiváltságos jog nem jár automatikusan születési alapon. Angliában a királyi ház sarja azért lesz király, mert a nép által elfogadott és támogatott törvény ezt írja elő. Lehet, hogy önnek ez a törvény nem tetszik, de az angol népnek igen. Ezért nem változtatták meg. A királyi méltóságnak, tehát nem születés, hanem a nép által szentesített törvény az alapja. Igaz ez a törvény, amit a nép szentesít, a királyi méltóságot születéshez is köti. Ez a jog szintén nem kötödik személyhez, nem azt mondja meg ugyanis hogy xy legyen a király, hanem hogy az, aki a törvény kritériumainak megfelel.
Születésen alapuló társadalmi egyenlőtlenség mindig volt és lesz. A kommunisták, ezt megpróbálták eltüntetni, az eredményt ismerjük. Aki gazdagabb családba születik, az gazdagabb lesz. Aki értelmiségi családba születik nagyon nagy valószínűséggel értelmiségi lesz. stb.. De a szegény is meggazdagodhat, ha akar. A nem értelmiségi családból való is lehet értelmiségi. A jog nem tesz különbséget köztük.
Hát igen a születés az valóban megváltoztathatatlan! Bármennyire is szeretne máshova születni egy ember, ezt a problémát sajnos belátható időn belül, az emberiség nem fogja tudni megoldani.
Egy Széchenyi az Széchenyi, s egy Pető az Pető s az is marad, amíg a világ világ. Apát és anyát nem lehet cserélgetni. Letagadni, megtagadni persze lehet. Lehet nevet változtatni is. Az ember ősei azonban, akkor is ugyan azok maradnak, s maga az ember is.
Természetesen ettől még senki nem lesz különb. Ön miért nem érti meg, hogy egy gróf Széchenyi, akkor is gróf lesz, ha Ön törvényben tiltja meg nevének használatát. Börtönbe is vetheti. Akkor is gróf Széchenyi marad. Ez van. Ezzel még a kommunisták sem tudtak mit kezdeni. Persze ki lehet írtani őket. stb.. S amiért valakit gróf Széchenyinek hívnak, attól még nem lesz különb. Ez a neve. Pont. Ha Önnek ez előjog, akkor előjog. Valóban, ez születési alpon jár mindenkinek.
Angliában a lordok, ugyanolyan emberek, mint mások, csak nekik egy kicsit más a nevük. Semmivel nincs eredendően több joguk, mint bárki másnak. Azok a lordok, akik több joggal és kötelességgel rendelkeznek, nem a születésük miatt rendelkeznek több joggal, és kötelességgel, hanem mert a nép által elfogadott, s bármikor megváltoztatható törvények nekik ezt biztosítják. Nem a személyeknek, hanem a címeknek. Lehet hogy ez Önnek ellenszenves, nekem sem tetszik minden részletében, de ettől még ha a nép ezt akarja, akkor ennek így kell lennie. Az angolok ezt akarják. Az igazi demokrácia éppen erről szól, hogy egy nép akaratból származó törvény, akkor is kötelező, ha sokaknak nem tetszik, s ha sokan nem tartják azt demokratikusnak, s még akkor is ha valóban nem demokratikus.
Miért akarja Ön jobban tudni az angoloknál, hogy mi a jó nekik?

Nem értem, miért gunyolodik a király választáson? Magyarország történelme során már nagyon rég, az összes királyt a magyar országgyűlés választotta, illetve emelte trónra. Éppen úgy, mint a köztársasági elnököt.
A magyar királyok sora mellett, a köztársasági elnökök sora meglehetősen nevetséges.
Királyaink többsége igen nagy szabású ember volt. Egy kis részük pedig nem.
A köztársasági elnökeink, azonban kivétel nélkül csapnivalóak. Károlyi M., Szakasits. Á., Tildy Z., Gönc Á.

Országok: Azok az országok, amit Ön hiányol szinte kivétel nélkül köztársaságok!!
Ezért is hívják őket banán köztársaságoknak, s nem banán királyságoknak.

A Brunei Szultánságnál mellé fogott, mert ezt az államot felsoroltam. A Brunei Szultánság a világ leggazdagabb országai közé tartozik. Éppen úgy, mint a Szaudi Királyság, a Kuvaiti Emírátus, vagy az Egyesült Arab Emírátusok. Az emberek jóléte ezen államokban még a nyugat Európai országok többségét is felülmúlja. Ön, láthatóan nincs tisztában a világ országainak jelenlegi helyzetével.
Nagyon szépen kérném, ne fantázia királyságokat találjon ki, hanem valódiakat említsen.
Ön meg fog lepődni, ha ennek utána néz!!
A magam részéről szívesebben élnék a Brunei Szultánságban, mint a Kubai, Iraki, Szíriai, Panamai stb.. köztársaságokban. Ön úgy látom ezeket jobban preferálja.

Üdv BBF.

Előzmény: Cactus (388)