Törölt nick Creative Commons License 2021.11.19 0 0 9454

Az evolúcióval kapcsolatban engedtessék meg, hogy Attenborough szavait idézzem:

Korábban az élőlényeknek valamilyen új fizikai képességre kellett szert tenniük ahhoz, hogy az éltmódjukon változtassanak. Az ember számára elegendő egy ötlet, amit a következő nemzedéknek tovább tud adni.

(Sajnos az emberi logika nem garantálja, hogy az ötleteink egymással összeegyeztethetőek lesznek. Főleg ha a döntéseket - például népszavazáson - olyanok hozzák, akik az egész rendszer működését nem látják át.)

 

\

 

Miért nőhet az esetszám 100 százalékos átoltottságnál?
https://24.hu/tudomany/2021/11/19/koronavirus-gyerekek-negyedik-hullam-gibraltar/
sokan akarva-akaratlanul megváltóként tekintenek a vakcinára, abban a hitben ringatják magukat, hogy az oltásokkal egyszer és mindenkorra vége a járványnak.
a fertőzés oltottaknál is okozhat tüneteket, megbetegedést, de a súlyos, kórházi ápolást igénylő betegségtől és a haláltól nagy arányban megvéd.
A vakcinált emberek – ha elkapják – kevésbé és kevesebb ideig fertőznek.

https://www.portfolio.hu/uzlet/20211119/koronavirus-szigorito-intezkedesek-magyarorszagon-a-szomszedban-jon-a-kotelezo-oltas-511636#
Ausztria, ahol hétfőtől országos lezárás jön, bejelentette a kötelező oltást.

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-nyakig-vagyunk-negyedik-hullamban
A kormányfő kifejtette: akik nincsenek beoltva, életveszélyben vannak. Mindenki felelős saját magáért, de itt többről van szó, mert mindenki, aki nincs beoltva, nemcsak magára, hanem a többiekre nézve is veszélyt jelent - fogalmazott. Hozzátette: a védelmi intézkedések nem védenek meg a vírustól, csak a járvány terjedésének a sebességét lassítják.
"De a végén mindenkinek be kell majd oltania magát, még az oltásellenesek is rá fognak arra jönni, hogy vagy beoltják magukat, vagy meghalnak"

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/6-millio-18-ezer-beoltott-11-289-az-uj-fertozott-elhunyt-135-beteg
- Az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett szombattól ismét maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken.

- A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a  vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat.

- A bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók és a felsőoktatási intézményekben a rektorok, az egyéb munkahelyeken a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait.

- Az egészségügyi  dolgozók és a betegek védelme, valamint betegellátás zavartalansága érdekében az egészségügyi dolgozók számára kötelező a megerősítő  harmadik oltás felvétele december 10-ig, ha előző oltásuk óta már 180 nap eltelt.

Előzmény: 12 voltos (9449)