laca1313 Creative Commons License 2021.11.18 0 0 122933

Szia!

Lehet hogy egyforma a cipőnk, úgy tűnik ez a kocsi is bevásárlás volt. A kétszáz már ráment pluszba és még mindig van hibája. Most ott tartok hogy nem értem az egészet. A hátsó ajtó nyitásával addig jutottam, hogy kijavítottam a szakadt vezetéket, sőt, az össze sérült szigetelésűt is kicseréltem, de a hátsó ajtó nem nyílik sem a középkonzolon lévő gombbal, sem a távkapcsolóval. Amikor megvettük, akkor még működött mindkettővel, igaz hogy a belső gombbal talán csak egyszer vagy kétszer. Aztán már a távvezérlővel se. A nyitót kiszereltem, kipróbáltam és működik. A vezetéket itt is próbáltam végig követni, de csak a sofőr lábrészig tudtam, mert utána nem tudtam rájönni hogy merre megy. Kivettem a középkonzolon lévő gombsort, kimértem és az is működik. Kerestem relét, mivel a gomboktól nagyon vékony vezetékek jönnek, úgyhogy biztosan nem direktbe megy a nyitó, de nem találtam sem a motortérben, sem bent.

Na most bevallom hogy dühös lettem. :) És dühömben úgy oldottam meg a dolgot, hogy a nyitóhoz menő vezetéket rákötöttem egy mikrokapcsoló mozgó érintkezőjére, egy pozitívot a zárójára és ami eredetileg tovább ment valahová, az meg a nyitó érintkezőre, hogy alap helyzetben megmaradjon az eredeti kapcsolás, de ha megnyomom, akkor ad egy pozitívat a nyitónak és így működik. Persze nem vagyok tőle boldog, mert nem szeretem az ilyen kókányolást.  A mikrokapcsolót felfogattam a biztosíték fedél alsó részéhez mert ott volt rés és könnyen el lehet érni.

Ha majd egyszer valahol megtalálom a gyanított relét, akkor visszacsinálom, de eddig még egyetlen korrekt kapcsolási rajzot sem találtam ehhez a modellhez.

Most azt hiszem egyelőre itt pihentetem egy kicsit, úgyis áll mert még várja a megrendelt kuplung munkahengert.

Előzmény: ovoid (122928)