JimmyQ Creative Commons License 2021.11.18 0 1 9425

A 2. és 3. hullám időszakában, vagyis a 2020 37. hete és 2021 20. hete között Magyarországon 26598 emberrel több halt meg, mint amennyi a megelőző 5 év azonos időszakára számolt átlag. Pedig 2020-21-ben elmaradt az influenzajárvány.

 

Semmi alapja sincs annak az állításodnak, hogy ezek az emberek ugyanúgy meghaltak volna járvány nélkül is, mert "az emberek meg szoktak halni 80 éves koruk körül". Egyébként a 2. hullámban meghaltak átlagéletkora 76 év volt a 3. hullámban pedig 73 év.

 

Ha nem történtek volna meg a járvány elleni ismert erőfeszítések, akkor nyilván még sokkal többen haltak volna meg. Aki ezt tagadja, s ezeket az intézkedéseket a társadalom felesleges szívatásának képzeli, az vagy elvakult, vagy ostoba, s ugyanolyan közveszélyes, mint a vírustagadók, illetve az oltás ellen kampányolók.

 

Szerintem most nem a daganatos betegségek, meg a szív és érrendszeri betegségek szűrését kellene felfüggeszteni, nem a gerinc és ízületi műtéteket, vagy a szaruhártya műtéteket kellene újra elhalasztani, évekkel tovább nyújtva az egyébként is rendkívül hosszú várólistákat.

 

Hanem az oltatlan covid betegek kórházi felvételét kellene várólistára helyezni, függetlenül az állapotuktól. Mindjárt rengeteg ágy és intenzív osztály szabadulna fel.

 

Az egészségügyi ellátás más szűk keresztmetszeteinél ez már évtizedek óta folytatott gyakorlat. Például a művese kezelések ütemezésénél is figyelembe veszik azt, hogy a páciens mennyi együttműködési hajlandóságot mutat az életmódban. A tüdőrák kezelésénél, hogy mennyi együttműködést mutat a dohányzás elhagyásában. A hasnyálmirigy vagy a májbetegségek kezelésénél pedig az alkoholfogyasztás csökkentésében, stb.

 

És ha te oltatlanul kórházba kerülsz, ne gondold, hogy megúszod az orvosok és az ápolószemélyzet ellenszenvét. Nem fogják kimondani, de sok mindenben hátrányt fogsz szenvedni egy oltott beteghez képest.

Előzmény: Törölt nick (9423)