ötfelezős Creative Commons License 2021.11.17 0 0 126198

A helyzet egészen nagyon más. Ha a kisfeszültségű hálózatról van ellátva, akkor a hibacímekből kiderül, hogy volt-e ilyen esemény, s mivel magától általában nem gyógyulnak a betétek van az elhárításnak nyoma. Hibacímkezelő szoftver már vagy 15 éve mindenütt van (ELMŰnél 20+), a hibacímek nyilvántartása már régóta az Energiahivatal követelménye. ha meg nem volt bejelentés, akkor még most se lenne 3 fázis. Középfeszültségű üzemzavar olyan nemigen van, hogy a kisfeszültségen két fázis hiányzik, de olyan viszont igen, hogy két fázisban a feszültség lecsökken úgy 150 V körülre, ami k* veszélyes a motorokra, ettől leégnek, mint a sicc. Ez viszont, mivel oka a középfeszültségen egy fázisban áramkötés hiba, esetleg magától meg is javulhat (átmenetileg). És ha olyan időszakban volt, akkor nem is jött bejelentés. Alállomási észlelésekből, ha van elég input, a telemechanikai naplóból kiderül akkor is - ennek esélyét én kb 25 %-ra becsülöm, mert a telemechanika itt ilyen, ott olyan.

 

És például, ha a kisfeszültségű közcélú hálózatról kapna ellátást a csarnok (ilyen információk azért nem kéne, hogy titkosítva legyenek általad :D ), akkor természetesen előfordulhat valami más munka miatt is fáziskimaradás, véletlenül vesznek ki betétet másik helyett, csinálnak egx zárlatot, de pótolják a betétet pár perc alatt, és ezekkel nem dicsekednek.

 

50 milliós gépnél, ha nincs normális motorvédelem (definíciót lásd alább), akkor úgy is kell nekik. Ezt üzenem így a távolból. :D Az említett középfeszültségű egy fázis valami miatt megszakad jelenség, ilyen bizony okozott keserűséget az évtizedek során hőközpontok szivattyúmotorainak, 10 emeletes panel szellőzőmotoroknak, amely helyeken nem volt fázisaszimmetria védelem. A motorvédelemnek közkeletűen hívott bimetáll az ezt nem érzékeli.

 

Aztán ez csak az óvoda volt, lehet, hogy belépett valami inverteres-tirisztoros berendezés, és a tőle származó negatív sorrendű feszültségrendszer égette le a motort, stb

Előzmény: GTI100 (126191)