Törölt nick Creative Commons License 2021.11.17 -1 1 9414

"Nem vetted észre, hogy ezekkel az intézkedésekkel éppen a társadalom normális többségét igyekeznek megvédeni azoktól, akik nem hajlandók beoltatni magukat? Megvédeni attól, hogy a felelőtlenek teljesen szabadon lófrálva, terjesszék a vírust, hogy értelmetlenül lekössék az egészségügyi kapacitásokat, amikor saját hibájukból elhatalmasodik rajtuk a fertőzés."

 

A kórházi kapacitásokat az idős emberek kötik le főleg, egyetértek veled hogy sok esetben saját hibájukból hiszen nagyrészt oltatlan idősekről van szó, de nem azért kéne beoltatniuk magukat az időseknek mert hogy oltás nélkül veszélybe sodorják a fiatalabbakat, hanem hogy saját magukat, illetve a saját korcsoportjukat védjék meg.

 

Nem teljesen értelek, arra célzol hogy egy fiatal aki nem akarja beoltatattni magát és jó eséllyel nem kerül kórházba, túlnyomórészt egy kis taknyozással vagy annyivel sem kiheveri, ő szerinted felelőtlen, a logikát továbbgondolva egy idős beteg ember aki nem oltja be magát, aki leköti a kórházi kapacitásokat, majd meghal, az meg a felelős viselkedés?

 

Mert hiába tesztelik le heti 3x az iskolás gyerekeket, meg kötelezik digitális oktatásra, sokkal egyszerűbb lenne 60 év felett kötelező az oltás, és sokkal kevesebben kerülnének kórházba, és a társadalom többi részét sem kéne szivatni. Az oltás sem csodaszer idős korban, sokan oltással együtt halnak meg, itthon ezért sem adják ki az adatokat hogy a halálos áldozatok között hány oltott van, mert az emberek úgy értelmeznék hogy akkor nem is ér annyit az oltás, pedig sokat ér, de egy bizonyos kor fölött már nem oszt nem szoroz.

 

De ha a vírust le lehetne győzni, és ennek az az ára hogy a gyerekeket heti 3x teszteltessük, és 2 évig kijárási korlátozásokban kell éljünk, azt mondom oké csináljuk. De 1-2-3 év múlva is ugyanaz lesz a helyzet, komoly védekezéssel, rengeteg teszteléssel, szociális távolságtartással, úgy hogy ha a lakosság 2/3-a felveszi az oltást, el lehet érni hogy csak annyian haljanak meg mint egy átlagos influenzában, de nyilván az sem elfogadható, az új cél gondolom az hogy teljesen kiirtsuk a koronavírusokat a földről, és akkor többet senki sem lesz beteg. Szép és nemes cél, de a halál előtt hagyjuk már élni az embereket én azt mondom, ha már megszülettek, nem?

Előzmény: JimmyQ (9408)