diamandula Creative Commons License 2021.11.16 0 0 1893

Most nem egy, hanem sok "szép" mondatot teszek közzé. 

 

A gyerekszáj lehetne a címe!

 

"Azt ötöltem ki, hogy közvélemény kutatást tartok, megkérdezem a gyerekeket, hogy szerintük ki/mi az a "kurva", persze először a szülőktől kérek engedélyt. Szülők jó feje...k voltak, sok esetben megengedték, mert őket is érdekelte a válasz."

A következő eredmények születtek:

- Zsófi, 6 éves: A kurva? Az egy csúnya szó, amit apu mond, amikor nem megy a számítógépe.

- Peti, 7 éves: A kurva az egy olyan néni, aki olyan bácsikkal alszik, akik nem tudnak egyedül ela-                            ludni, mert félnek a sötétben.

- Andris, 5 éves: A tesóm szokta mondani ezt a szót a Lilire, aki sírva fakad. Csúnya szó, azért    

                         mondják, hogy sírjanak a lányok.


- Eszti, 8 éves:   A kurva az, aki nem tud rendesen parkolni, apu szerint


. Luca, 7 éves:   Apa szokta mondani anyára, hogy hülye kurva, de csak akkor, ha anya nem                         hallja...     (itt anyuka elég idegesen rángatta ki a gyereket a tékából...).

- Bécike 7 éves: A kurva az a fradi, mert apa mindig azt mondja, hogy kurva fradi, bár nem   

                        tudom,  hogy mi az a fradi, de biztos az is nagyon csúnya szó.


- Csilla, 6 éves: Apa szokta mondani mikor nézem a barbis mesét, hogy már megint ez a rózsaszín

                       kurva vernyákol a tévében és én ilyenkor mindig sírok és anyu megvigasztal, és azt                           mondja,  hogy a barbi nem is kurva viszont apu egy köcsög. A köcsög az pedig az a                           váza, amibe anyu virágot kap, de nem tudom, miért mondja ezt apának hiszen apa  
                       nem is váza.


- Botond, 7 éves: A kurva az, aki nagyon ki van festve és nincs pénze ruhára, ezért áll az út  szélén                        és kéreget az autósoktól pénzt ruhára.

- Petra, 6 éves: A kurva az egy olyan néni, aki csak este dolgozik, mert akkor jönnek haza fáradtan                        az apukák és ő beszélget velük. Én is szeretnék majd kurva lenni. (itt anyuka 

                        hanyatt  esett) 

- Dénes, 4 éves: A kurva az a szomszéd kutyus, mert hajnalban ugat és apa ilyenkor mérges és                         azt mondja, hogy megöli a kurva kutyát, szerintem a kurva az egy kutya fajta, mint  
                        például a kuvasz, csak hangosabb.


- Adri, 7 éves: A kurva az, aki ilyen nagy terepjárókból száll ki és szőke haja van és csizmája és nem tud rendesen tankolni és mobiltelefonál. (mondja ezt úgy, hogy mellette áll az anyja, aki szőke, csizmában van, mobiltelefonál és a téka előtt áll a Lexus terepjárójuk.)

- Karcsi, 5 éves: A kurva az a Liptai Klaudia. Apa mondja mindig, mikor meglátja a tévében és anya mondja, hogy nem kurva, hanem színésznő, de apa azt hiszi, hogy kurva, tehát az is olyan, mint a színésznő, csak sorozatokban játszik és a fiúk azt nem szeretik.

- Brigi, 7 éves: A kurva az aki pénzért szexel, ezt onnan tudom, hogy megkérdeztem aput. De nem tudom mi az a szexelni, mert azt már nem magyarázta el.

- Pistike, 6 éves: A kurva az egy olyan néni, aki pénzért ad puszit. Anyu ingyen ad tehát anyu nem kurva.