CooCooFooZoo Creative Commons License 1999.12.21 0 0 26
Tisztelt kormánybiztos úr!

Ha megengedi, többet is kérdeznék -- bizonyos szempontból az Önök hibája is, hogy tele vagyok kételyekkel, mert igen szegényes a rendelkezésre álló info :-)))

Tehát először is: tervezik-e, hogy megerősítik valahogy a stratégiai fontosságú szolgáltatók felkészültségével kapcsolatos kommunikációt? Magyarországon külön vadászni kell az efféle információra, pl. a villamosenergia-ellátók ilyen értelmű nyilatkozatai még a y2k.gov.hu-ról sem érhetők egy egyetlen kattintással -- nem is beszélve az offline milliókról, akik jórészt csak a TV2 kézrátétes biosgyógyítójához hasonló marhaságokat kapnak.

Másodszor: tagja-e Magyarország valamilyen hivatalos, nemzetközi információcsere-központnak? Gondolok itt az időeltolódásból adódó pár órányi előny kihasználására, hiszen Új Zélandon már a mi időnk szerint délben átesnek a dátumváltáson. Azt már tudom, hogy Önök sok TV és rádióadást figyelni fognak (én is), de speciális, konkrét alkalmazásokhoz vagy rendszerekhez kapcsolódó hír azokban nem lesz. Konkrétan: a TV-ből megtudható, hogy Új Zélandon pl. szennyvíz folyik a csapokból, de az nem, hogy ezt milyen rendszer milyen verziójának milyen hibája okozza. Márpedig ez lenne a korai riasztás lényege.

Végül: van-e az országnak külön erre a helyzetre kidolgozott intézkedési terve, vagy minden helyzetben a Kormányzati Irányítóközpont fog rögtönözni? Tényleg: milyen erőforrásokat tud megmozgatni a KI? Pénzt, élelmiszert, vizet, katonákat, járműveket? Kiépültek a kommunikációs vonalak? Elfogadnak majd utasítást Önöktől pl. az ügyeletes rendőrtisztek, vagy a megszokott hosszabb időbe telik, amíg a parancs végigjárja a szolgálati utat?

Válaszait előre is köszönöm.

CCFZ