JimmyQ Creative Commons License 2021.11.15 0 0 9376

"Ma itthon napi 100 ember hal meg covidban, mégsem robban fel a fórum, idős emberek a plázában maszk és talán oltás nélkül is vígan lófrálnak, és senki nem néz szemrehányóan a másikra"

 

Ez az egyik legnagyobb baj. Még ha te nem is érted.

De van még ennél nagyobb is:

Most az van, ami első számú "vírusszakértőnk" szerint nem lesz:

Hiszen Merkely Béla májusban világosan megmondta: „nem lesz negyedik hullám, sem nyáron sem ősszel; nem tud egy olyan mutáció kialakulni, ami Magyarországon ismét egy járványt hozzon”.

https://nepszava.hu/3138020_illuzio

Bár a SZOTE rektora egyáltalán nem vírusszakértő, hanem szívsebész, de annál magabiztosabban nyilatkozik covid ügyekben.

Ezért aztán senki a füle botját se mozdította, amikor július közepén elkezdett erősen felfelé menni a covid reprodukciós rátája. Akkor se, amikor augusztus közepén egy újabb meredek emelkedővel már elérte az 1.7-es értéket. Aztán se, hogy október közepe után egészen 1.84-ig lódult. Minden fontosabb volt, kezdve a "migrációs válságon", az Eucharisztikus Kongresszuson, és a Vadászati Világkiállításon át egészen a focimeccsek telt házas megtartásáig.

 

Megy a bagatellizálás, a struccpolitika, az időhúzás, a figyelemelterelés. Aztán majd két hét múlva megint jön a már jól ismert pánikreakció: valamelyik nap este nyolckor bejelentik, hogy holnaptól bezár minden iskola, kijárási tilalom, stb. De "mindenkit meggyógyítunk" mert "van elég lélegeztetőgépünk". És végül megint jön a nevetséges nagyotmondás: a járvány "meg se rezdítette az egészségügyi rendszerünket".

 

Előzmény: molnmorr (9375)