mogyka Creative Commons License 1999.12.21 0 0 60
Sziasztok!

Vidéki gyerek lévén nincs tengernyi tapasztalatom BKV terén, de azért nem is teljesen vagyok "szűz". :)
Szóval, szerintem az utolsó néhány hozzászólásban is el vagyon hantolva némi valami. Azaz, az önkormányzatnak valóban nagyon sok pénzébe kerül a BKV. Ezt a nagyon sok pénzt valóban a mi/ti SZJA x%-ból fedezik. Azt azonban mostantól vegyétek figyelembe, hogy pártunk és kormányunk a "polgárokra" való tekintettel jelentősen csökkenteni fogja pl. jövőre a fővárosi önkormányzatnak juttatott SZJA x%-ot. Szóval, ha nem akarjátok, hogy tovább romoljon az általatok nagyon gyengének minősített BKV, akkor tessék kevesebbet bliccelni.

Egyébként bevallom töredelmesen, hogy én is szoktam néha bliccelni. Ezt a luxust azonban csak a fővárosban engedhetem meg magamnak, mivel itten vidéken csak az első ajtón lehet felszálni a buszra és a sofőr csekkolja a bérleteket és a jegykezelést. Igaz, lehet nála jegyet kapni! (Tiszta Amerika!) Persze, némileg drágábban, mint máshol. Máshol viszont alig lehet kapni. Mindegy, ez egy másik történet.

Egyébként meg, biztosan van olyan BKV által lefedett terület, ahol nem valami fényes a közlekedés színvonala, de azért az elégedetleneknek figyelmébe ajánlom, hogy Budapest világviszonylatban híres a külföldiek által ár/szolgáltatás arány szempontjából is színvonalasnak minősített tömegközlekedéséről!
Arra már nem is merek utalni, hogy pl. vidéken az szinte elképzelhetetlen, hogy 5-10 percenként járjon a busz. Itt örülhetsz, ha csúcsidőben 15 percenként jön. Ha meg kimarad, akkor ott fagysz meg a megállóban. És nincs bliccelés, mert már említettem az első ajtózást...
Itt csak a volán bliccelhet el egy-egy járatot mindenféle okokra hivatkozva. Te, mint utazó kökeményen fizetsz. Ha jön a busz, ha nem.

Ja és mindemellett még nálunk is vannak ellenőrök a buszon, mert ugye a sofőr is lehet figyelmetlen. És sík bunkók is tudnak ám lenni! :(

mogyka