Lolka1979 Creative Commons License 2021.11.13 0 0 12595

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni. Olvasgatom a fórumot, és próbálok belőle tanulni. Ugyanakkor tanácstalan vagyok, mert váltós gépem még nem volt. Az ismerősök pedig ahány ember annyi gépet tanácsol a szokásos szerint.

Van jelenleg két darab Robi 55-ösöm általános rotálásra, fűnyírásra. Rendbe vannak rakva, és szeretem őket. Gépésztechnikusként szeretem mind a kétüteműeket, mind a négyüteműeket. Mindegy, csak börrögjön itt a faluban.

Szóval a két kisgép mellé szeretnék egy univerzális nagyobb váltós gépet, melyet sok mindenre tudok használni (hókotró, utánfutózni, váltvaforgatós eke, töltögető eke, krumplikiszedő, fűkasza, stb...). Elég sok domb miatt inkább a nagyobb teljesítményűekre (nem az 5 HP hanem inkáb 7-10 HP) gondoltam. 

 

Sajnos még addig sem jutottam el, hogy melyik típusnak van kihajtási lehetősége pl. fűkaszához. Gondolom a vízszintes tengelyű ékszíjas gépekre könnyebb plusz lehajtást varázsolni. Neten és a videómegosztón szinte nulla összehasonlító teszt van. A milliós gépek nem játszanak az áruk miatt, a Ruris és a Hecht (habár a 7100-es nem tűnik rossznak) gépeket nézegetve pedig valahogy nem meggyőző az anyaghasználat, de ezt lehet megcáfoljátok. Eddig a következőket néztem Terra (itt sem tudom mi a különbség a több terra között), Honda F400 vagy inkább F600, Robi 250T és esetleg az MPM 210 (ez elég orrnehéznek tűnik), vagy esetleg egy jó állapotú Robi 151. A Robikról van gépkönyvem, de többiről nincs.

 

Szóval ez ügyben szeretnék segítséget kérni, hogy üzemeltetés, alkatrészellátottság, javíthatóság és a többi szempont szerint melyiket lenne célszerű beszereznem? Hosszú távban gondolkodnék, ha már beszerzem a kiegészítőket is. 

 

Segítségeteket előre is köszönöm!