Nan Creative Commons License 1999.12.20 0 0 5
Laci,

Nekem nem mondott ujat a dolgozat mivel mar egy jo ideje ismerossek ezek az ervek. En teged dicsertelek mivel egy parszor mar sikra szaltal a teljes bibliai szoveg szoszerinti ertelmezese melett.

Egyebkent tenyleg jo kis dolgozat, bar lehetne precizebb es teljesebb is.

Pl:Mindezekből következik, hogy a képes beszéd legfőbb és elsőszámú funkciója nem az, hogy fogalmi nyelvre fordítva értelmezzük, hanem először is az, hogy hasson ránk, majd csak ezután van annak – másodlagos – jelentősége, hogy intellektuális értelemben is megértsük.

Ez nem teljesen igaz, de jo gondolat. A szentirasi ige az bizony fogalomba foghatoan is allit mindig valamit, igy fontos funkcioja annak. De gondolom itt a karizmatikussagot erositeni ohalyto szandekbol ertekeli a szerzo igy a dolgot.

--------
(enel azert egy katolikus lexikon v. elemzo kiadvany pontosabb es alaposabb szokott lenni, es a szerzok nevet sem titkoljak el l. Karl Rahner; Nyiri Tamas; Bolberitz Pal stb.)

(az iget itt en is a kijelentesekre es a kijelentes erteku hasonlatokra peldakra ertem, es nem a tortenelmi, v. elbeszelo reszekre)

Nan

Előzmény: Laci (3)