csoer Creative Commons License 2021.11.08 0 0 32047

Üdv Mindenkinek!

Segítségeteket szeretném kérni, sok éves olvasótok vagyok.

Sokszor írtatok kakiszilva aszalásról, de frissen szeretnék infót kérni tőletek.

Hosszú éve szépen terem egy Diospyros kaki 'Vaniglia'  fácskám, anno még Bene úrtól sikerült beszerezni.

Az utóbbi évekbe a termés mennyiségével volt problémám, nem tudtam mit kezdeni a számomra túl sok gyümölccsel.

Tavaly is ettük egy darabig, majd a pincében tároltam, majd a nyakunkra rohadt, és nem kis mennyiséget dobtam kukába.

Kérdésem: Nincs aszalóm, így sütőben érdemes aszalni?

Milyen az íze aszalás után, elfogadható, vagy esetleg finom? Hallottam véleményt arról is, hogy nem jó az íze.

Hogy lehet aszalás nélkül kb 1 hónapig a fogyasztását pincei gyümölcs tartásnál kitolni?

A szomszédom szerint (neki csak véleménye van, de Kakisziva fája nincs) már most, alig-alig érett állapotban kellene leszedni, a pincébe karton (vagy fadobozba) rakni és egyenként papírba becsomagolni.

Vagy menjen közel 30-40 db a kukába?

Előre is köszönöm a véleményeteket, esetleges ötleteteket.