yogabasa Creative Commons License 2021.11.08 0 0 6568

 

  Szervusz !

 

 Köszönöm jelentkezésedet !

 

 Kevesen kerestek meg engem a hirdetéseim kapcsán, de az is igaz, hogy nem igazán tudom, ismerem, hogy hol kéne ezt megtenni. Próbálkozom itt is, de aprohirdetési oldalon és egy nagy reményekkel inulón a "prohardver" oldalain is.

 

Végül is én is megéreztem a nagy váltás szeleit, pedig a 2000.-es évben még Innovációs Dij elnyerésével a hazai foto-digitális-labor területen magasan az elsők voltunk. Igen, de az üzlethez nem értettünk. Nem akarom fényezni magamat és az akkori sikereket, ha érdekel kérlek keresd ki a weboldalamon, bár az is igaz, hog már több mint  öt éve nem frissítettem.

 

Mikor abbahagytam a digitális scan, és levilágitó fejlesztéseit, a 3d tárgyfotó maradt meg célként, és arra gondoltam, hogy fotósként ezzel szivesen foglalkozom, és talán még a felszínen is tart a téma.

 

Nem teljesen sikerült ez a dolog, de komoly fejlesztési feladatokban tudtam hathatósan segíteni, ami a REPRO 99 néven futó, és  a korai 3d tárgyfotózás  területén.

 

Fotósként próbáltam megtartani nagyterületű mütermemet, de a romló és erősen csökkenő megrendelések következtében, én is szűkebbre fogtam területem, és két jóképességű segédemet  elküldtem-amelyből a Viktorin Krisztián még  MMA tagjai közé is beválogatták.

 

 A 3D tárgyfotózás azon területét műveltem, ahol a KÉPALAPU módszer volt. Ez csupán azt jelenti, hogy különbözö fizikai helyzetbe hozom a tárgyat, exponálok, majd a képanyagot összefűzve levetitem, és a vetités gyorsasága, és a megállók sűrűsége határozza meg a minőséget.

Hát ez egyszerű és kivitelezhető is. Ennek a továbbfejlesztése amikor a tárgyról a 90 fokos pozicióban is készitünk felvételt, ez döntő mert több technikai feltételnek meg kell lennie.

Igy készültek sok és szép anyagaim, amire még akkor igény is volt. Ekker készültek-talán még fenn is vannak -az Orvostörténeti Múzeum anyagai.

 

Közben a Prof.Dr. Neumann László matemetikus barátom és fejlesztő társam fontos eredményeket ért el a festmény csillogásmentes foto felvételezés területén.

 

A 3D tárgyfotózást hanyagolva, észrevettem, elhuz melettem a szoftveres világ, és megerősödött vagy inkább kizárólagos lett a szoftver alapu 3d tárgyfotózás, aminek én csak azt szoktam mondani, hogy ez a módszerrel azokat a képeket is meg lehet mutattni amiket el sem készítettünk.

 Hát ez nagy dolog volt, van.

 

 Én nem akarom ezt a szoftveres, un.strukturált fény alkalmazó módszert használni, mert ennek a megléte üzemeltetése, fejlesztése és szinten tartása nem egy egyszemélyes fotós feladata.

 Igy leszűkitettem a munkáimat, és most már csak a szerintem nagyszerű cipő bemutató agyagokat szereték készíteni. 

 

 Közben pedig gyorsvonati sebességgel rohan el fejem felett a digitális valóság és szakmai barátaim segitségével pontositjuk, hogy van-e hely még nekünk. Amit döntö tényezőnek tartunk az a PhotoShop rétegek lehetőségei.

 

Közösen kiemelezve egy IKEA katalógus címlapját, és arra jutottunk, hogy ez a cimoldalon egy FOTO HAMÍSÍTÁS. Ez azért, mert minden úgy néz ki, mintha amikor egy fotós kollega lefotózta, pedig NEM. Minden réteg más és más, de összeirása más és más  eredményt ad.Kollegám ezt ugy mondta, tudod egy szoftveres IKEA csendélet minden izében fotót immitál, de 

megadja azt a fontos eredményt, hogy a megrendelő más és más területen megjelenésekor más képet mutason. Pld: egy csendéletnél minden jó és rendben van, de azon a területen a fürdőköppeny zöld textilt használtak amit más területen / a zöld szín használata az arab világban nehezen kezelhető.

Ezt a lehetőséget amit mostmár a "RÉTEG" szoftver felkínálja, és egy munkát több formában és minőségne ujra fel tudja használni.

 

Van még pár témám amelyről szívesen megkédezném véleményedet.

 

 

Türelmedet megköszönve

 

Baráti tisztelettel

 

 

Basa János senior fotós kollega

 

  

Ui:  Szívesen megismerkednék veled, akár a Te vezetésed, akár az én műhelyemben.

 

      https://rotophoto3d.hu/demo

 

       

 

                https://rotophoto3d.hu/

 

    

 

       

https://www.youtube.com/watch?v=UXpIyrMjDuc

 

      

 

Előzmény: moTmeN (6567)