"Ami kompakt, vízálló, meg megbízhatónak is tűnik,"
Ilyenek szerintem az ANT jellegű BMS-ek, millió néven futnak, van belőlük elég sokféle. Annyira nem rosszak szerintem, bár talán vízállónak nem vízállók. Ez viszont könnyen megoldható szerintem, hogy egy megfelelő dobozolásba rakod bele. Komolyabb járműbe tök igazad van, nem érdemes kicciocco bms-t berakni, mert többet árthat mint használ. Az a tuti, ahol van visszajelzésed cellákról fesz szinten, akkor látod hogy jó nem jó, stb. Ha egy olcsó vacak beszarik, akkor kb. nincs visszajelzés, és nem tudod mit csinál. Simán úgy beszarik, hogy lemerít egy cellasort, vagy éppen nem csinál semmit, és túltölt stb ha nincs cellaszintű visszajelzés. Nagyobb packnál valóban több lesz a kár mint kéne.
ÉS valóban sajnos a jobb bms-ek drágák, százezres tételek.
"Az aszinkron motornál a frekvencia határozza meg a fordulatszámot, nyugodtan eltérhetsz a gyári feszültségtől, nem lesz lassabb a kocsi"
Attól függ merrefelé, mert a fordulatszám jellemzően egy többfázisú aszinkron motornál három dologtól függ: a Pólus(pár)ok számától, a frekvenciától és a sliptól - és a slip viszont függ a terheléstől. HA lejjebb mész feszben, akkor ha kell az azonos nyomaték és energia ahhoz fog kell a kelleni a nagyobb áram, hogy a slip ne másszon el túlságosan. Ha nem növeled az áramot akkor szélsőséges esetben elérheted akár a billenőnyomatékot is alacsonyabb teljesítmény esetén. Plusz ha alacsonyabb feszen akarod tartani a teljesítményt akkor ahhoz nagyobb áram fog társulni, ami a névleges teljesítményhez tartozó áramnál nagyobb lesz ilyen esetben - hűtési túlmelegedési gondok léphetnek fel. Ha persze nagyobb lesz a fesz, akkor nincs ilyen gond.