alomhajos Creative Commons License 1999.12.19 0 0 9
Szia Akobe-Hull!

Szerintem meg IRQ vagy I/O cím probléma is lehet. Próbálkozz a BIOS Setupban a kommunikációs portok beállításaival (ha az alaplapod engedi) vagy vásárolj néhány száz forintért új COM1 vagy COM2-es csatolót és azt kösd az alaplapodra.
Az is lehet, hogy a Windózban valamelyik egység próbálkozik időnként azzal az IRQ vagy I/O címmel ami a modemé. Egyébként érdemes kiszerelni minden kártyát a gépedből csak a monitorvezérlőt benn hagyni, majd a windóz systemjéből kiírtani minden felesleges eszközt és drivert. Ezekután újraboot, modemet rádugni, feltelepíteni a drivert. Lyó kis macera, nem irigyellek.

A winmodemet felejtsd el, az enyém helyből sz@r vót, ki is cseréltem egy teljes értékű ISA-ra, azóta 42000-45500 bps-el nyomulok.

Ja, még valami. Valamelyik Matávos topicban olvastam, hogy a hívásvárakoztatás szolgáltatást tesztképpen többezer előfizetőnek automatikusan bekapcsolták. Ez azt eredményezi, hogy modemezés közben ha hív valaki bontja a modemes kapcsolatot. Kevésbé valószínű, hogy ez lenne, de talán érdemes lenne rákérdezni az 1212-n, hogy nincs-e aktiválva a vonaladra.

Remélem segíthettem, azért majd ha túl leszel ezen jelezd lécci, hogy mi vót a hiba.
Üdv:
álomhajós