Robert 5 Creative Commons License 2021.11.06 0 0 124

Örülök, hogy bevált a riasztó.

Pár napja tesztelem a mikrofonos (automata) üzemmódot, eddig részlegesen bevált, de még bőven kell rajta állítani.

Sajnos a készülék kivitelezése nem kellően átgondolt: pl. honnan tudja az ember mikor adja ki az ultragangot és mikor nem?

Az ezt jelző ledet a készülék elejére tervezték, és ha pl. az ablakban van a készülék, vagy bárhol lakáson kívül (és hol máshol lenne, hiszen beltérben nem lehet használni), akkor az ember azt nem látja. (Mintha az ember a saját homlokára jegyzetelne.)

Az ultrahangot jelző ledet a távirányítón kellett volna elhelyezni, és az érzékenységi állítót is.

(A potméteres állíthatóság az ember kezeügyében lévő tárgyaknál célszerű, nem ilyenben.)

A környezeti zajok és egyéb körülmények változása miatt bármikor adódhat, hogy állítani kell az érzékenységen és ez így igen problémás.

Egy ilyen drága készülékénél ezt igazán megoldhatták volna.

Nem lehet, hogy nem csak 21 kHz-es hangot ad ki?

Ui. audio módba állítva 2 különböző magasságú hang váltakozik gyorsan, ciripelő hangot adva.

Az amerikai üzlettől kértem, adják meg, hány Hz-es hangot ad ki, mire azt válaszolták, hogy tulajdonjogi okokból nem adhatják meg.

-----

A számból vetted ki a szót: én is arra gondoltam, hogyan lehetne az ultrahangot felerősíteni.

Az erősítők simán vinnék ezt a magas hangot, és szerintem megfelelő magas sugárzót kellene hozzá venni.

És mondjuk hi-fi erősítő hangfalkimeneteit rákötni a magassugárzókra.

Csak nem tudom, hogy az erősítő vonalbemenetére mit kéne vajon rákötni?

Eddig nem mertem a riasztót szétszedni, nehogy a garancia érvényét veszítse.

Ha szétszedném a készüléket, nem tudom, mit kéne vajon az erősítő vonalbemenetére rákötni?

Jól írod, a háztömb összes kutyáját egyszerre kéne vele megőrjíteni,megnevelni, hogy elmenjen a kedvük az ugatástól, ha már a kedves tulajdonosaik nem foglalkoznak velük.  :)

Tartókonzolt is rendeltél hozzá? Vagy hogyan szerelted fel?

A Dazer II-es riasztónál ezt írják:

https://www.dazer.com.au/

"Angle of sound is 30 degrees with output 24.5 + 2 KHz."

A hang szöge 30 fok, a kimenet 24,5 + 2 KHz.

---------

Léteznek a hangfegyverek:

https://lazarbibi.blog.hu/2019/03/08/hangfegyverek

Nem tudom, hogy a hangfegyvernek vajon létezik-e kutyás változata?!  :)

Előzmény: SzVFE (123)