manta-z Creative Commons License 2021.11.03 -2 1 38479

Szerintem Tidal tekintetében van értelme az MQA-val vacakolni, mert volt lehetőségem kipróbálni jó minőségű elektronikákon. A 16 bites tömörítetlen sztereótól jobban tud szólni a nagyobb felbontású MQA ha minden fold ki van bontva. Kb egyébként ugyanarra a következtetésre jutottam mint te, úgyhogy én is elkezdtem nézegetni a Raspberry-s Tidal Connectes dolgokat, mert az lehet talán a költséghatékony megoldás. Létezik egy ALLO márkájú streamer alap (Open Source Streamer) ami a raspberry pi Compute modulra épül (ilyenhez volt szerencsém) de audio szempontból elfogadható tápot meg környezetet építettek köré, bár ez is 250-300 euró körül van. Illetve ugyanennek a márkának van Raspi-re épül shieldje meg doboza olcsóbban valamivel, talán még az is használható.  

Viszont én úgy olvastam/értelmeztem, hogy S/P DIF-en nem fog kijönni az MQA dekódolt Master Quality maximum csak 1 fold-ig. Csak USB-n keresztül, tehát kell utána egy USB-n csatlakozó MQA képes DAC. Ez igaz a Rasberry Pi-re is meg szerintem erre az IFI ZEN streamerre is. Vagy ha van más infód ezzel kapcsolatban azt szívesen olvasnám. 

 

Azt már csak érdekességként leírnám, hogy CD lemezeknek akarnak adni mégegy lökést és kitalálták, hogy belekódolják a 16bit 44.1kHz-es MQA formátumot a CD lemezek adattartalmába ez kijön S/P DIF -en keresztül de konkrétan saját tapasztalatom szerint rosszabbul szól, mint a natív 16 bites adat. Hogy ezzel mit fognak/akarnak kezdeni vagy hogyan fogják ezt eladni? Ezt hátradőlve figyelem egy szatyor popcornnal a kezemben, hogy mire lesz elég a marketing gépezete.

 

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (38476)