Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2021.10.31 -2 0 125743

"Önéletrajz kell, összes többi hülyeség."

 

Van olyan LinkedIn profil, ahol nincs megadva sem iskolai végzettség, sem munkahelyek, semmi konkrét referencia, sem valódi név, stb tehát semmi lenyomozható személyes információ. Viszont van önéletrajz évszámokkal, 25 évnyi informatikai tapasztalattal számos részterületen (némelyiken bőven senior szint).

A LinkedIn profil eredménye: lassan 5 év alatt még egyetlen megkeresés sem érkezett Magyarországról. NULLA. Még szar állás sem, amit minden épeszű visszautasít. Ennyit ér egy önéletrajz ma Magyarországon ha a túloldalon HR-es vann és nem a cégnél az, akinek az ember kell.

 

Sok látszólag megoldhatatlan probléma mögött valójában nem az bújuk meg, amit a buta emberek többsége gondol, hanem valami rejtett aljasság.  Fenti esetekben pl valószínűnek tartom, hogy a HR-esek a cégek vezetésétől olyan szűrési feltételekre kapnak utasítást, ami valójában törvénysértő (pl életkor szerinti szelektálás), de ami a vezetőség szemében fontosabb annál, mint az, hogy az IT csoport több embert kapjon.

Egy hasonló példa: látszólag megoldhatatlan probléma a magyarországi COVID átoltottság megtorpanó szintje. A buta emberek azt gondolják, hogy aki még nincs beoltva, az mind oltásellenes, holott jelentős részük csupán nem hajlandó regisztrálni magát a Fidesz választási email/telefonszám adatbázisába, ők egyszerűen csak oltást szeretnének, de ilyen áron nem kell nekik.

 

"Active Directory, Server, SCCm, MS O365, InTunes, Azure, Vmware "

 

Ha azt a feladatot kaptad, hogy "írd össze azokat az ismereteket, amit otthon, autodidakta módon tanulva soha az életben nem lehet megszerezni", akkor jó munkát végeztél :)

Előzmény: Jahno (125742)