Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2021.10.30 -2 0 125727

"Küldjön egy github linket, az már működik. Ha ilyen nincs, akkor eleve használhatatlan ...De már bocs, aki egy CV-t nem tud összerakni, az alkalmatlan bármilyen komolyabb pozícióra "

 

Ezek az idióta HR-esek egyik betanult mantrái.

Én meg ismerek olyan embert, aki több programnyelven expert,  de 50 éves korára még nincs jogosítványa (lusta elmenni tanfolyamra is, sürgős munkánál az ügyfél küld érte autót) és életében nem írt önéletrajzot és szerintem nem is fog soha. A havi 3-400 ezer így is összejön neki, ezt sem költi el soha.

 

"Felbukkanna 30-50e vérpistike, aki azt hiszi magáról, hogy tud valamit. Aztán nagyon gyorsan elvérzik bármilyen szakmai témában."

 

Már Parkinson mester is megmondta: Ha egy álláshirdetésre túl sokan jelentkeznek, akkor az szarul volt megfogalmazva.

 

"Keresünk programozót. Szinte bármennyit."

 

Melyik álláskereső portálon látható a hirdetésetek valami olyasféle szöveggel hogy "profi önéletrajz és motivációs levél nem kell, életkor, facebook proofil, iskolai végzettség, beszélt nyelvtudás, hajszín és fotó nem érdekel bennünket, minden jelentkezővel személyesesen elbeszélget egy informatikus"?

Mert a "fiatal (30 év alatti) atomtudost keraünk minimum hat informatikai diplomával, senior tudás tíz programyelven, ABC, DEF, GHI és JKL rendszerek beható ismerete kötelező, plusz felsőfokon beszélt angol és norvég nyelvtudással" jellegű hirdetésekkel bárikor Dunát lehet rekeszteni.

 

 

 

Előzmény: tfe_tng (125712)