Jehosua Nazir Creative Commons License 2021.10.30 0 1 13

"ez a módszer nagyonis benne van a kínai hagyományokban, és évezredeken keresztül művelték is.  leloptak, lekopiztak minden technológiát, ebben még a legkisebb ember is részt vett, amit lássuk be, nehéz lett volna felülről megszervezni, ha nincs eleve benne a kultúrában."

 

Ezt jól látod, csakhogy ők végső soron egy efféle világuralom kiépítését szorgalmazzák vele, kulturálisan is; az euro-atlantista nagyhatalmak pedig eredetileg az egész világot szerették volna felemelni egy magasabb szintre.

Sajnos ez Fekete-Afrikában illetve az arab világban is látható, hogy csak korlátozottan volt lehetséges, mivel nem volt meg a befogadó készség illetve ezek az euro-atlantiak is túl mohónak bizonyultak...

 

Ám ebből még mindig nem szabadna azt levonnunk tanulságul, hogy alapvetően helytelen volt a hozzáállás, inkább azt, hogy a mások kizsákmányolása volt helytelen.

Amúgy másokat kizsákmányolni, ehhez az összes nagy bevett ill. világvallás, de a kelet-ázsiai civilizációk is nagyon jól értenek (akár szellemi, akár anyagi módon), úgyhogy ők sem ma jöttek le a falvédőről, ahogy mondani szokták...

Előzmény: a drága bárány (7)