justNick Creative Commons License 2021.10.27 0 1 1743

Ha engem kérdezel van rá egyfajta magyarázat.

 

Az álom (vagy pontosabban az alvás) során a tudat ideiglenesen egy másik világban folytatja a tapasztalat szerzést. Ez a másik világ vagy "dimenzió" közelebb van a valósághoz, mint a fizikai világunk. Ez a másik világ közelebb van ahhoz a világhoz, ami (minden) fizikai élet után (eddig is) vár(t) ránk. Ezért szokták mondani, hogy az alvás egy kis halál, amiből a tudat (jó eseteben és gyakrabban mint nem) visszatér reggelente. Az álmok nagy részére nem emlékszünk illetve amire igen az is csak a történések emberi fogalmakra fordított változata, értelmezése, tulajdonképpen a tudatos tudatunk próbál az általa ismert fizikai világba illeszthető értelmet találni benne. De még így is születhetnek egészen vad értelmezések :)

 

Ha valakivel álmodsz, akkor tulajdonképpen azzal a valakivel valamilyen kapcsolatba lépsz, kommunikáció folyik köztetek, abban a másik világban. Ez a valaki lehet számodra ismerős az aktuális életedből, de lehet látszólag ismeretlen is egy másik, párhuzamos valóságból vagy (szintén ismeretlennek tűnő) saját magad egy másik életből. Azért nem mondom, hogy előző vagy következő életből, mert ezek az életek párhuzamosan zajlanak, ugyanakkor  (pont az álmokon keresztül) hatással vannak egymásra, kapcsolatba lépnek egymással, mivel a tudatrészek (különböző fizikai megvalósulásai) ugyanahhoz az entitáshoz tartoznak.

 

A vonzás törvényét az álomra is vonatkoztatva, azzal van dolgod álmodban, aki valamilyen mértékben hasonló szinten van veled egy adott témában, van közös pont, ami összeköt. Ugyanúgy mint az éber valóságban, nem egyik vonzza a másikat, hanem a hasonló szint miatt egymásra találnak, az azonos szintű idősíkjaik összeolvadnak. Ebből az is következik, hogy nem csak az egyik vagy másik óhaja a találkozás, hanem valami közös dolog hozta össze azt. Az viszont lehet, hogy a tudatos tudat nem tud ilyen közös pontot felismerni mikor próbálja értelmezni az eseményeket, próbálja tudatosítani a történteket.

 

De ez csak egyfajta magyarázat és nem biztos, hogy segített az álmaid értelmezésében :)

Előzmény: füegy (1742)