xrami Creative Commons License 2021.10.26 -1 0 30207

A legtöbb helyen azért nem vesznek észre, mert az autó felől nézve ki van takarva a bringás vagy valami bokorral, 60 cm magas sövénnyel, lámpairányító villanydobozzal, reklámszarral, vagy a közvilágítást takarja ki a fa és alatta a kereszteződés koromsötét (+ az előbb felsoroltak) A kerékpárút-átvezetés össze-vissza stílusban van felfestve és az is lekopott, de ami még szintén fontos, hogy a bringások java lassítás és körbenézés nélkül megy át minden kereszteződésen. Semennyire sem felkészülve arra, hogy esetleg lassítani kellene. Ez kitűnően látszik abból, hogy soha nem néz hátra, és nonstop tekeri a pedált. És itt nem azok az autósok nem vesznek észre akik tényleg leszarnak mindenkit, mert az mindig szemét is marad.

 

A balesetek jelentős része visszavezethető arra, hogy a valódi ok az elbaszott tervezés és a leszarom önkormányzat/illetékes hivatal. Hiába jelzik a népek, hogy nem lehet kilátni a bokortól, táblától, a villanydobozt tüntessék már el az 1 méter magasból vagy feljebb vagy lejjebb, vagy odébb (amikor odarakták még út sem volt) vagy a lámpa alatt megnőtt karácsonyfát vágják ki a kereszteződésnél - nem teszik. De még akkor se, ha elütnek valakit és meghalt. Szintén ősi hiba, hogy csak a kereszteződést világítják be, vagy csak a zebrát, ám az oda vezető részt nem! Na ilyenkor is öröm a villámsebeséggel kiugró bringás, és a lelépő gyalogos.

 

 

A lentebb belinkelt képeken például nem a kerékpársáv miatt niztonságosabb a közlekedés, hanem ott alig van fa, bokor semmi, átlátható. Minden egyszerre készülhetett, nem utólag bekókányoltan.

Előzmény: Mr Reacher (30200)