Ep128 Creative Commons License 2021.10.20 -1 1 83994

Abban ugye egyetértünk, hogy a "Főműhelyre érett" gépek általában úgy is néznek ki. ;-) (Nagyon ritka, hogy nem...) Pl. a "témaindító" 1005 egyáltalán nem néz ki annak (és jelenleg nem is az)! Így semmi logika nincs a "'miért nem kapja meg a forgóvázát egy újabb" -felvetésben.

Dettó mindketten tudjuk, hogy a MÁV nincs rákényszerítve, (sőt) hogy "túlfutott" mozdonyokat alkalmazzon. A főműhelyre érett gépek vagy egyszerűen bevonulnak a Főműhelybe, vagy (ami a gyakoribb) mennek a parajosba, amíg sorra kerülhetnek. (Avagy Sátoraljaújhely...)

Összefoglalván: Te nem érted, mit akartam mondani. :-)

Tehát újra: Amelyik gépben még bőven van futáslehetőség, az ne legyen már alkatrészbánya, "mert öreg" azok javára, amik sokkal szakadtabbak, de újabbak! Ez egy idióta hozzáállás és ezért volt pl. a 003, 005 Gigantok selejtezése is közel a gazdasági bűncselekmény fogalmához. (A hivatalosan "rejtélyesen eltűnt, fémtolvajok által elvitt" (SIC!) alkatrészeikkel együtt ugye...)

A metrós sztorit ismerem és tudom, hogy ezért nem mentek át a Barbik. Ott is csak annyit írtam, hogy a szétvágott Barbi szerelvények JOBB állapotban voltak (minden szempontból!), mint a 3. vonalon utána még egy darabig közlekedők. (A járművezetőknél ezt jobban senki nem tudhatta.)

Előzmény: Lipooth (83993)