_Berci Creative Commons License 2021.10.15 -4 0 400607

Én az ertelemetlenseg miatt rettegek. Barmilyen okbol lenne III. vh., az gyors es nagyon fajdalmas lenne es nagyon intenziv is. Mondjuk ugy gondolom, hogy Europat meg is nyomoritana ... a lakossag szama lecsökkenne a jelenlegi ~500 milliorol (igen gyorsan), mondjuk ~100-ra. A maradek pedig (meg nehany even keresztül) szivna, mint a torkos borz ... es talan par % tulelne (azt nem nagyon ismerjük, hogy hogyan).

 

Átomerömü.

Te egyszerüen nem akarod fogni (pedig a magyar pelda (Pax2) is erröl szol), hogy mi törtenik akkor, ha egy (vagy több) tarsadalom elkalibralja magat egy technologiai területen ... es azt erölteti (orrverzesig), amit nem tud biztonsagosan kezben tartani..

Ha majd sikerül a fuzios erömüvel több GW gyönyörü zsinoraram produkal6o (Magyarorszagon) ... a kimutathato VALOS termelesi költsegek pedig az ~5 dollarcent/KWh alatt maradnak (ami a megujulok eseteben teljesen normalis), akkor majd valtoztatok a velemenyemen. Addig pedig marad az, hogy "amennyiben a feladatok jelentös resze ~60 ev fejlesztes utan is meg mindig megoldatlanok maradnak", akkor attol "el a kezekkel", mert nem tudjuk BIZTONSAGOSAN URALNI öket. De mivel a zatomenergia problemai a fizikai realitasban, valosagban gyökereznek (sugarzas, felezesi idök ...), ezert most nem latok semmilyen okot arra, hogy a velemenyemet megvaltoztassam ... az elöallt statisztika pedig inkabb arra biztat, hogy ne nagyon higyjek a "hivatalos jelentesekben" illetve a tenyek elkendözeseben, azert ezen a területen eleg sok "disznosag" (almagyarazat) törtenik. Pl. az oroszok keptelenek egy atomreaktort 2021-ben tisztessegesen ledokumentalni.

 

Előzmény: Future181 (400606)