Vauvau12 Creative Commons License 2021.10.15 -1 0 282

Sziasztok,

 

hangos felső szomszéd támájában tudok hozzászólni, életemben nem gondoltam volna hogy erre valaha sor kerül.

Leírom az előzményeket, bizonyítván hogy nem én vagyok ideggyenge és nem a ház kivitelezésével van gond.

 

Évekig kertes házban éltem, majd Budán, társásházban több lakóval körülvéve, jelenleg Pesti oldal legfelső emelet.Soha semmilyen gondom/gondunk nem volt a szomszédokkal.

Idén májusban 2 éves keresés után csíptem meg egy újépítésű lakóparki garzont, azért esett erre a választás, mert a műszaki tartalom igen magas szinten valósult meg. A kivitelző a Swietelsky és a Pannónia Épszerk Invest volt, van rendesen anyag a falakban,  30 centis válaszfalak hanggátló téglával, vastag födém, hűtő-fűtő gépészet is kimagasló. A burkolat tömörfa parketta a lakások szobáiban, normálisan alá is van szigetelve. A háznak saját üzemeltető cége van, és a tulajdonos a száz akárhány lakásból kb 15-20 darabot saját tulajdonban hagyott és kiadással együtt üzemelteti őket. A házban a tulajdonosi-bérlői arány, kb 70-30%.A bérlők főleg külföldiek, elég magasak a nm árak ez ennek az oka.

A lakást hosszabbb távon kiadásra vettük, jelenleg heti 2 napot töltök itt kb van hogy csak egyet.

Második emelet, földszinten és elsőn irodák, és 1 db lakó, néma csend, a kutyája néha ugat, de abszolút nem zavaró.

Jobb oldali szomszéd egy Kft, 8-6-ig vannak, semmi baj nincs velük, jobb oldali szomszéd egy belga befektető aki éves szinten max 2 hónapot tölt Budapesten.

A felső szomszédom bérlakás, augusztusig egy itt tanuló indiai srác lakott ott, a hangját nem hallottuk, sajnálom hogy haza kellet térnie, nagyon jó viszonyban voltam vele.

 

A horror ezután következett, szeptember elején az üzemeltető újra kiadta a lakást, ezúttal egy szerb palinak akit én nemes egyszerűséggel a "balkán istenátkának " hívok.

Fogalmam sincs hogy ő 200 kg, vagy vascsizmában közlekedik-e a lakásban de mintha egy elefánt ugrálna felettem, rezonálnak a gardrób szekrények, döng az egész födém.Amíg jó idő volt a félig nyitott erkélyajtóban ordítva telefonált, recseg-ropog alatta az ágy, a hálószobai válaszfalon folyamatos kopácsolás, bútorokat tologat és hajigál.

Mindezt este 7-8 körül kezdi és ez megy éjfélig.Időnként felbukkan a qrvája is, aki magassarkú cipőben vágtat a tömör cseresznyefa parkettán (sic!), folyamatos recsegés-ropogás hallatszik, szerencsételen bútorok már lehet hogy nincsenek is egyben.Azt hiszem ha a födém gyengébb minőségű lenne, már megrepedt volna a plafon, vagy ennél cifrább hangokat is hallanék.

Egyszóval betelt a pohár.

Jómagam kerülöm a konfliktusokat mint a tüzet,de másfél hónapnyi tűrés után írtam a közös képviselőnek és magának az üzemeltetőnek a problémáról, amit jeleztek is neki.

A helyzet tegnap este ért a csúcspontjára, amikor este fél 12-kor kezdett el bútorokat hajigálni, őrült módon verte a radiátor csövét, mivel az elsőn lakó lány kutyája fél órát ugatott, szerintem azt hiszi, hogy az enyém a kutya és így akart bosszút állni.

Én szólni nem merek neki, valós veszélynek érzem hogy ez egy utolsó suttyó maffiózió aki simán előveszi egy kalasnyikovot és lepuffant.:)

 

Az én helyzetem rendeződik hamarosan, ahogy az elején írtam keveset vagyok itt, a hét többi részét a párommal töltöm az ő lakásában.

De!!!!

Ősz végén tervezzük kiadni ezt a lakást, namármost épeszű bérlő innen 1-2 hónapon belül elmenekül és hosszútávú szerződés esetén is pont le fogja sz@rni ha bukja a kauciót.

Nagyon szeretem ezt a lakást, kitűnő, élethosszig tartó befektetés, ráadásul a tervezett bérleti díj bevételből fizetném a NAV felé a halasztott vagyonszerzési illetékem egy részét.

A házban ha van szabad lakást, azt nagyjából 1-2 hónapon belül ki is veszik.

De így??????

 

Jómagam is ingatlanüzemeltetéssel foglalkozom, kérdeztem a céges jogászokat is, hogy mit lehet tenni.A válasz kb semmit.

A lakásokat üzemeltető céggel sem szeretném már összerúgni a port, tőlük vettem az én lakásomat is, nem tudom mi az a határ amikor újra jelezni kéne, hogy a probléma nemhogy megoldódna, de kezd a helyzet elfajulni.

Egy fél élet munkáját és bevételi lehetőségét teszi tönkre ez a baromarcú.

Arra is gondoltam, hogy megkeresem a mellette lakókat hátha azzal megyek valamire.

Teljesen tanácstalan vagyok már ebben az egész cirkuszban.

Csak reménykedni tudok benne, hogy rövidtávú szerződése van és hamarosan eltakarodik.