Cactus Creative Commons License 1999.12.11 0 0 190
Érdekes és elgondolkodtató dolgok hangzottak el itt. Részemről néhány gondolat:

1. Az állítólag ma is érvényes Szent Korona Tan szerint én szőröstől-bőröstől a Koronat tulajdona vagyok. Ha én most bemegyek a Nemzeti Múzeumba, és egyszerűen a saroba rúgom nevezett gazdámat, mire számíthatok? Agyonsulyt Isten, elpusztít a Korona kisugárzása, vagy rongálásért pár év felfüggesztett?

2. Akik ma ilyen baromságokat állítanak, mint ez a korona őrület, azok általában összekötik kommunistázással, liberálbolsizással, esetleg egy kis kacifántosan bújtatott zsidózással. Tények:
1956-ban Kádár behívta az oroszokat, hogy egy régebbi rendszer visszaállítása érdekében lázadókat leverje, és megsziárdítva a szocializmust elvezesse Magyarországot a szocialista országok fejlettebbnek mondott közösségébe, a kommunista ideológia nevében. Ezért most Kádár hazaárulónak van nyilvánítva. Eddig rendben van.
Most nézzük a fenti szöveget a köv. helyettesítéssel:

1956 -> kb. 1000
Kádár -> István
oroszok -> németek
szocializmus -> feudalizmus
szocialista országok -> nyugati országok
kommunista ideológia -> keresztény ideológia

Szent István tehát - ezek szerint - hazaáruló volt, népét ezer éves szolgaságba kényszerítette; rabszolgái voltak hűbéruruknak, és a keresztény ideológiának; ő maga meg keresztény szent lett, egy kategória a kommunista szentekkel. "Inkább halál, mint szolgaság", ugye minden forradalom jelszava. De ha már így esett, és túléltük, ma van remény rá, hogy lassan letörjük ezeket a láncokat. A szentnek nevezett korona ennek jelképe. Egy véres kezű diktátor hatalmának hamis kifejezője; egy ékszer, amit ő sokasem látott, csak a mesében. Magyarország létét ezzel magyarázni, és egy népcsoport jelképévé tenni - nem találok rá eléggé negatív jelzőt.
Ébredjünk már fel! Ha már ősi jelképet akarunk, akkor javaslom az aranyozott szarvasagancsot, vagy nem is, legjobb maga a csodafa.

A múzeumban jó helye van a koronának. A horogkereszt és a vörös csillag mellett a helye, hogy emlékeztessen arra: az emberiség nyugati civilizációja az utóbbi több, mint kétezer évben egyenlő volt a véres, mind fizikai, mind szellemi elnyomással. Mindenkinek látnia kell ezeket, és elgondolkodni. Ha viszont ismét "életet lehelnek" belé, akkor azt mondom: pusztuljon el a Parlamentben, hogy soha többé, senki ne találja meg véres, elnyomó, kirekesztő és nemzetbe bebörtönző ideológiájának jelképét!

Ennyit szerettem volna mondani. Maradok tisztelettel.